VerkkokauppaKirjaudu

B-ruotsi

Briljant – loista omana itsenäsi!

Briljant on monipuolinen B1-ruotsin sarja 6.–9. luokille! Sarjan ensimmäinen osa ilmestyy loppuvuonna 2024.

Briljant

  • Sarja mahdollistaa kiireettömän ja kannustavan aloituksen ruotsin kieleen.
  • Samaistuttavat hahmot vievät tarinaa eteenpäin.
  • Sanastot ja kielioppisisällöt kertautuvat läpi oppimateriaalin.

Oppikirjailijat

Tiia Harpala, Järnefeltin yhtenäiskoulu

Ruotsin kieli on ollut lähellä sydäntäni jo 3. luokalta alkaen, ja haaveilin kieltenopettajan työstä jo yläkouluikäisenä. Suoritin lopulta ruotsin, englannin ja saksan aineenopettajan pätevyyden yliopistossa. Olen opettanut vuodesta 2016 lähtien 3.-9.-luokkalaisia, ja nyt työskentelen Lohjalla Järnefeltin yhtenäiskoulussa. Työssäni innostun oppilaiden oivaltamisen ilosta ja pienistäkin onnistumisista.

Oppikirjaprojekti starttasi omalla kohdallani oppimateriaalikyselystä, johon vastasin. Kävin haastattelussa ja lopulta minua pyydettiin projektiin mukaan. Tartuin ilomielin tilaisuuteen, sillä koin tärkeäksi olla mukana luomassa uudenlaista oppimateriaalia, joka kannustaa erilaisia oppijoita uuden kielen omaksumisessa.

Marika Kuisma, Suutarilan ala-asteen koulu

 Kiinnostuin ruotsista peruskoulussa. Valitsin opiskella Åbo Akademissa ja Uppsalan yliopistossa, sillä halusin käyttää kieltä mahdollisimman paljon. Valmistumiseni jälkeen työskentelin Linköpingissä luokanopettajana. Niinä vuosina tartuin rohkeasti haasteisiin myös työelämän ulkopuolella: lupauduin esiintymään kuorossa ja pyöräilemään Halvvättern-tapahtumassa. Suomessa olen työskennellyt kieltenopettajana vuodesta 2018. Erään kurssin myötä sain mahdollisuuden osallistua oppimateriaaliprojektiin. Halusin ehdottomasti mukaan, sillä koin että ideoita ja motivaatiota riittää.

Toivon, että oma asenteeni oppimiseen välittyy oppilailleni. Minulle on tärkeää luoda ilmapiiri, jossa kaikki uskaltavat yrittää ja iloita onnistumisista. Briljant-sarjassa olemmekin panostaneet siihen, että aikaa jää esimerkiksi eriyttämiseen ja peleihin.

Elina Laukkonen, Elias-koulu

Aloitin 9-vuotiaana A-ruotsin opiskelun. Ihastuin kieleen välittömästi ja myös ammatin valinta oli selvä – ruotsin opettaja! Kielet olivat lempiaineita koko kouluajan. Yliopistossa valitsin saksan toiseksi opetuskieleksi. Olen saanut opettaa molempia kieliä kaikilla asteilla koko työurani ajan. Pienessä koulussa minulla on ollut ilo saada opettaa samoja oppilaita alaluokilta ylioppilaiksi asti. Kielten opettamisessa minua kiehtoo jatkuva vuorovaikutus kielillä lasten ja nuorten kanssa. Innostukseni kielten opettamiseen on edelleen valtava, vaikka työvuosia on jo kertynyt yli kolmekymmentä. Oppikirjailijaksi minut houkutteli kustannusalalla työskentelevä kollegani, jonka kanssa olin tehnyt aiemmin yhteistyötä. Oppikirjailijana saan nauttia mahtavasta tiimityöstä huippuammattilaisten kanssa.

Haluan tarjota kaikille lapsille yhtä ihania kokemuksia kielten opiskelusta kuin itse aikanaan sain. Briljant on kannustava ja pedagogisesti erinomaisesti laadittu oppimateriaali, joka ottaa huomioon myös erilaiset oppijat.

Heidi Nevalainen, Aleksis Kiven peruskoulu

Työskentelen ruotsin ja saksan lehtorina yhtenäisessä peruskoulussa Helsingissä. Ruotsin kieli on kuulunut elämääni jo 4-vuotiaasta lähtien, kun serkkuni sai minut siitä innostumaan. Innostus on pysynyt ja ruotsin opettajana olen pian työskennellyt kaksikymmentä vuotta. Tähän aikaan on mahtunut oppilaita aina alakoulusta aikuisopetukseen, mikä on antanut hyvät eväät myös oppikirjojen tekemiseen. Aiemmin olen tehnyt aikuisille suunnatun ruotsin oppikirjasarjan ja toiminut myös hetken aikaa kustannustoimittajana. Nyt on hienoa tehdä Briljantia, sillä juuri peruskoulun ruotsin opettamisesta minulla on pisin kokemus ja tätä myöten suuri palo kirjasarjan tekemiseen.

Kysyttävää oppimateriaaleista? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä myyntiin

Opettajapalvelumme on avoinna ma klo 9–16 ja ti-pe klo 8–16

020 450 010

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/alkava min + mpm)