Aihe: Alakoulu

Eläköön!-kokonaisuuden käyttöönottokoulutukset opetuksesi tueksi
Uusi lukuvuosi on aina uuden alku. Uudet oppimateriaalit tarjoavat uusia mahdollisuuksia, mutta moni pohtii, milloin ehtisi tutustua materiaaliin. Ilmoittaudu nyt mukaan syksyllä järjestettäviin käyttäjäkoulutuksiin – me autamme sinut alkuun!
Eläköön! Eskari alkaa – materiaalipankki tutustumispäivään
Esikoulun tutustumispäivässä tullaan tutuiksi eskarin toiminnan ja uusien kavereiden kanssa. Poimi tästä talteen tutustumispäivän materiaalipankki!
Eläköön! Koulu alkaa – materiaalipankki tutustumispäivään
Pian on se hetki, kun ensi syksynä koulunsa aloittavat lapset tulevat tutustumaan kouluunsa. Nappaa täältä talteen tutustumispäivän materiaalipankki!
Peruskoulussa tärkeintä on oppia riittävät perustaidot – voiko oppimateriaalilla parantaa PISA-tuloksia?
Kouluarkea vaivaa jatkuva kiire, mikä näkyy myös PISA-tuloksissa. Yksi koulun tärkeimmistä työkaluista on ajantasainen oppimateriaali.
Tämän aapisen tarina on niin hauska, että se herättää lapsen kiinnostuksen lukemiseen! Tutustu lastenkirjailijaamme Heidi Viherjuureen
Tuoreimpien PISA-tulosten myötä mediassa on jälleen käyty vilkasta keskustelua, jota yhdistää huoli suomalaisten lasten perustaitojen heikkenemisestä. Opettajilta sama viesti on kuulunut jo useita vuosia, kirjoittaa Reena Linna blogikirjoituksessaan.
”Opettajilta tämä viesti on kuulunut jo vuosia”, kirjoittaa Reena Linna
Tuoreimpien PISA-tulosten myötä mediassa on jälleen käyty vilkasta keskustelua, jota yhdistää huoli suomalaisten lasten perustaitojen heikkenemisestä. Opettajilta sama viesti on kuulunut jo useita vuosia, kirjoittaa Reena Linna blogikirjoituksessaan.
Tervetuloa Eläköön!-esittelykiertueelle tutustumaan täysin uudenlaiseen esi- ja alkuopetuksen oppimateriaalikokonaisuuteen
Esi- ja alkuopetuksen opettaja: tämä on sinulle! Tule kuulemaan upeista uusista oppimateriaaleistamme tilaisuuksiimme eri puolilla Suomea tai etänä – tai kutsu meidät käymään!
Eläköön! Nämä oppimateriaalit ottavat huomioon myös vanhemman
Editan uusi Eläköön!-oppimateriaalikokonaisuus on ennennäkemätön esi- ja alkuopetuksen materiaali. Oppimateriaalit ottavat ensimmäistä kertaa aidosti huomioon myös pienen koululaisen vanhemman. 
Joustava esi- ja alkuopetus tuottaa onnistumisen kokemuksia sekä aikuisille että lapsille
Parhaimmillaan myös opettajat oppivat joustavasta esi- ja alkuopetuksesta valtavasti. Lapsille yhteinen toiminta on yleensä mielekästä, ja erilaiset oppijat pääsevät sekaryhmissä kukoistamaan. Jopa tuen tarpeet saattavat vähentyä.
Esirippu aukeaa… Tule kuulemaan alakoulun oppimateriaalikokonaisuudestamme ensimmäisten joukossa!
Rakennamme juuri nyt täysin uutta tarjontaa alakoulun oppimateriaaleihin vahvalla ammattitaidolla ja rohkean uudistavalla otteella. Uudet oppimateriaalimme ovat aivan pian saatavilla, ja raotamme esirippua ensimmäistä kertaa leffailloissa marraskuussa eri puolella Suomea. Kerromme uudenlaisesta oppimateriaalikokonaisuudesta yksinoikeudella tilaisuuksiin osallistuville. 
Mitä on digitaalisuus alakoulussa? Näin Edita ja Qridi tuovat yhdessä aitoa lisäarvoa oppimiseen
Tällä hetkellä keskustelu käy kuumana siitä, pitäisikö perusopetuksessa siirtyä digistä kokonaan pois. Entä pitäisikö puhelimet kieltää koulussa kokonaan? Editan alakoulun liiketoimintapäällikkö Reena Linna ja Qridin toimitusjohtaja Henri Karjalainen pitävät tärkeänä sitä, että jo pienille lapsille…
Edita ja Qridi yhteistyöhön uudenlaisten oppimateriaalien tuottamisessa
Yhdessä Edita ja Qridi tuovat alakoulun oppimateriaaleihin uudenlaisia digitaalisia työkaluja, jotka tuovat aidosti lisäarvoa oppimiseen, innostavat sekä opettajia että oppilaita ja edistävät yhdenvertaista arviointia.
Tutustu alakoulun oppimateriaaliemme toimitukseen!
Alakoulun oppimateriaaleja työstetään parhaillaan tehokkaan viisihenkisen tiimin voimin. Mikä oppimateriaalityössä innostaa, ja millaisia muistoja heillä on omilta alakouluajoiltaan? Tutustu toimitukseemme!
”Koulun ei tarvitse kilpailla pelien, lastenohjelmien, sosiaalisen median tai elokuvien kanssa”, kirjoittaa Reena Linna
”Koulushoppailu”, segregaatio, erityisluokat, painotettu opetus, inkluusio… Eduskuntavaalien lähestyminen kiihdyttää keskustelua mm. näistä koulumaailman ilmiöistä. Liiketoimintapäällikkömme Reena Linna kirjoittaa blogikirjoituksessaan, miten hänen mielestään yhdenvertaisuus voi toteutua nykykoulussa.
Joustava esi- ja alkuopetus kehittämisprosessilla haltuun Kouvolassa
Kouvolan joustavan esi- ja alkuopetuksen kehittämisprosessista on saatu monipuolisia eväitä toiminnan kehittämiseen. Puolisen vuotta kestänyt koulutuskokonaisuus toteutettiin yhteistyössä Editan kanssa.
Voiko tasa-arvo toteutua suomalaisessa peruskoulussa?
”Koulushoppailu”, segregaatio, erityisluokat, painotettu opetus, inkluusio… Eduskuntavaalien lähestyminen kiihdyttää keskustelua mm. näistä koulumaailman ilmiöistä. Liiketoimintapäällikkömme Reena Linna kirjoittaa blogikirjoituksessaan, miten hänen mielestään yhdenvertaisuus voi toteutua nykykoulussa.
4 vinkkiä eriyttämiseen kieltenopetuksessa
Kaija Palojärven mukaan mallinnus, selkeä ohjeistus sekä palasteltu oppimateriaali lisäävät oppilaiden onnistumisen kokemuksia.
5 keinoa tukea lapsen myönteistä suhtautumista kouluun
Reena Linna pohtii, miten huoltajat ja muut aikuiset voisivat omalta osaltaan tukea lapsen sitoutumista koulutyöhön- ja yhteisöön. 
Miten keskittyä olennaiseen? Kokeneen kieltenopettajan vinkit oppitunnin rakentamiseen
Mitä ovat oppimisstrategiat ja mitä kaikkea liittyy oppitunnin strukturoimiseen? Editan kirjailija ja kokenut kieltenopettaja Kaija Palojärvi jakaa konkreettiset esimerkkinsä kieltentunnille.
Reena Linna Journalistissa: ”Kustannusala antoi mahdollisuuden vaikuttaa laajemmin kuin vain omiin oppilaisiin”
Editan alakoulun liiketoimintapäällikkö Reena Linna kertoo syyskuun Journalistissa urastaan opettajana ja oppimateriaalien tekijänä. Lapsuuden kasvuympäristö on vaikuttanut voimakkaasti siihen, millaisia oppimateriaaleja hän haluaa tehdä.
Näin tuet koululaisen arkea – 4 tärkeää taitoa haltuun!
Oman toiminnan ohjaukseen liittyvät taidot ovat koulussa tärkeitä, ja samaan aikaan yhä useammalla lapsella on niissä haasteita. Koulussa tarvittavien taitojen aktiivinen kehittäminen myös kotona on lapsen etu.
Näin oppimateriaali voi tukea lapsen hyvinvointia
Laaja-alaisen osaamisen taidot ovat nousseet ja nousevat tulevaisuudessa entisestään jopa tärkeämpään rooliin kuin yksittäiset oppiainesisällöt.
Oppikirjailijat ovat monipuolisia taiteilijoita
Oppikirjailijat maalaavat teoksia omilla siveltimillään, mutta tuovat näkyväksi laajemman opettajakentän värikirjon, kirjoittaa Reena Linna.
Lähtevätkö alakoulun oppimateriaalimme lentoon sinun ideoillasi?
Haluaisitko jättää kädenjälkesi alakoulun oppimateriaaleihin? Etsimme nyt tuleville uusille oppimateriaaleillemme oppikirjailijoita.
Miten opettaja voi palautua jo työpäivän aikana? Katso psykologian tutkijan kolme konkreettista keinoa
Miten omaa palautumista voisi edistää helpoilla, konkreettisilla teoilla? Psykologi Anniina Virtanen jakaa kolme vinkkiä, jotka edistävät opettajan palautumista työpäivän aikana.
Lähtevätkö alakoulun oppimateriaalimme lentoon sinun kuvittamanasi?
Etsimme nyt tuleville uusille oppimateriaaleillemme kuvittajaa, jolla on paloa ja uteliaisuutta tarinallisen ympäristön kuvittamiseen.
Editan alakoulun liiketoimintapäälliköksi on nimetty Reena Linna
Reena Linna on aloittanut Editan uuden alakoululiiketoiminnan päällikkönä 17. tammikuuta alkaen. Hänen tehtävänään on startata Editan alakoulun oppimateriaalien tuotanto.
Millainen on tulevaisuuden alakoulu? Näitä taitoja tullaan tarvitsemaan aina