Verkkokauppa

Ajankohtaista

Lue kaikki uusimmat kuulumisemme sekä asiantuntijoiden blogit ja haastattelut oppimisen ajankohtaisista aiheista.

Oppimisen ajankohtaiset aiheet

Ajankohtaista

Tuoreita näkökulmia oppimiseen ja opetukseen

Näytä
Rajaa sisältöä
AlakouluAmmatillinen koulutusKoulutuksetLOPS 2021LukioTilaisuudetVarhaiskasvatusYläkoulu
Saamelaiset ovat jääneet näkymättömiin historian opetuksessa – Uusi oppikirja vastaa tarpeeseen
Saamelaishistorian opetuksessa on tärkeää huomioida muutakin kuin konfliktit, sanoo saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola.
Neuropsykologi Nina Uusitalo oppimisvaikeuksista: ”Usein pitää tehdä muutakin kuin vain harjoitella enemmän”
Oppimisvaikeuksien ja muiden neuropsykologisten vaikeuksien kanssa elävillä nuorilla suurimpana haasteena on yleensä puutteellinen usko itseensä oppijana, sanoo Editan kouluttaja ja neuropsykologi Nina Uusitalo. Tärkeintä onkin tukea nuorta niin, että oppijaitsetunto ja itseluottamus kasvavat. 
Pedagoginen yhteisö ei ole koskaan valmis – Tätä on systeemitietoinen toimintakulttuuri
Pedagoginen työyhteisö on systeemi, jonka toimintakulttuuriin sen jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa. Tätä mieltä ovat Editan kirjailijat ja kouluttajat Tiina Luomanen ja Laura Luomanen-Jaakkola. He haluavat tuoda systeemitietoisen ajattelun myös koulumaailmaan.
Millainen on hyvä oppimispeli? Eniten hyötyä vieraiden kielten oppimisessa, sanoo neuropsykologi Tuomo Aro
Hyvä oppimispeli koukuttaa ja houkuttelee spontaanisti harjoittelemaan. Sama ominaisuus ihmisen aivoissa aiheuttaa sekä peliriippuvuutta että saa oppimaan, kertoi neuropsykologian erikoispsykologi Tuomo Aro marraskuussa Editan Quest- ja Gilla-sarjojen tilaisuudessa.
5 vinkkiä sujuvaan jakson aloitukseen Editan digimateriaaleilla
Uuden jakson aloitus tietää lukion opettajalle mahdollisesti myös uusien oppimateriaalien käyttöönottoa. Silloin soi kaikkein eniten myös Editan Opettajapalvelun puhelin. Asiakaspalvelun asiantuntija Monika Lahtinen kertoo, mitä Opettajapalvelusta kysytään kaikkein eniten, ja mikä pulmiin on ratkaisuna.