Verkkokauppa

A-ruotsi

Nyckel – luontevaa nykypäivän kielenkäyttöä

Nyckel on innostava ja oppilaslähtöinen yläkoulun A-ruotsin oppimateriaalisarja, joka tutustuttaa oppilaan luontevasti nykyaikaiseen suomenruotsalaiseen ja ruotsinruotsalaiseen kielenkäyttöön.

Nyckel: Yläkoulun A-ruotsin oppimateriaalisarja

Nyckel elää ajassa

Nyckel-sarjan tekstikirjojen kappaleiden aiheet kumpuavat oppilaiden arjesta. Kunkin kappaleen keskeiset viestintätilanteet käsitellään selkeästi erillisessä Nyckelfraser-osiossa. Kappaleiden avulla opitaan toimimaan jokapäiväisissä puhetilanteissa esimerkiksi koulussa, harrastuksissa, ostoksilla ja matkoilla.

Oppimateriaalisarjaan kuuluvat yläkoulun jokaiselle luokka-asteelle tekstikirjat, harjoituskirjat ja digitaalinen opetusaineisto. Opetusaineisto sisältää muun muassa opettajan äänitteen, tehtävien vastaukset ja koepaketin.

Tutustu laaja-alaiseen osaamiseen Nyckelissä (PDF) »

Miksi valita Nyckel?

  • Nyckel-tekstikirjoissa on uusia innostavia kappaleita, jotka vievät mukaan nuorten elämään ja pohjoismaisiin kulttuureihin.
  • Nyckel-tekstikirjojen kappaleita on sekä lyhennetty että helpotettu. Muutokset vastaavat tuntijaon muutoksiin ja käyttäjäpalautteeseen.
  • Oppimateriaalisarja sisältää runsaasti kulttuurintuntemusta. Se tutustuttaa laajasti Pohjoismaihin ja pohjoismaisiin kieliin, kuten norjaan, tanskaan ja islantiin.
  • Harjoituskirjat kannustavat monipuolisiin työtapoihin. Ne hyödyntävät toiminnallisuutta ja digitaalisuutta.
  • Harjoituskirjan tehtävät harjaannuttavat laaja-alaisen osaamisen taitoja, kuten oppimaan oppimista, monilukutaitoa sekä tieto- ja viestintäteknologista osaamista.

Tutustu Nyckelin näytesivuihin

Digikirjat

Nyckel-sarja tarjoaa kätevän digikirjan vaihtoehtona painetulle tekstikirjalle. Helppokäyttöiset Nyckel-digikirjat sisältävät painetun tekstikirjan sisällön lisäksi oppilaan äänitteen, jonka avulla oppilaan on helppo tutustua ääntämiseen. Digikirja toimii mainiosti kaikilla laitteilla.

Tutustu näyteosioon Nyckel 7 Textbok -digikirjasta!

Oppilaan äänitteet

Nyckelin oppilaan äänitteet löytyvät SoundCloud-palvelusta. Äänite sisältää tekstikirjan kappaleiden, Så ska det låta! -ääntämisharjoitusten, Nyckelfraser-keskustelutilanteiden ja Temaord-aukeamien äänitteet.

Kuuntele äänitteet SoundCloudissa!

Opettajan aineisto

Digitaaliset opetusaineistot sisältävät muun muassa opettajan digitaalisen äänitteen, ideoita oppitunneille, tehtävien vastaukset, uudistetun koepaketin, sanakokeita ja digitaalisia tehtäviä oppilaille.

Digitaaliset opetusaineistot ovat sarjan käyttäjille maksuton käyttäjäetu.

Oppikirjailijat

Nyckel-sarjan tekijät ovat kokeneita ruotsin opettajia.

  • Laura Katila-Makkonen, FM, ruotsin ja ranskan lehtori, Saarnilaakson koulu, Espoo
  • Katri Vepsä, FM, rehtori, ruotsin opettaja, Karjaan yhteiskoulu, Karjaa
  • Carola Rewell-Heikkinen, FM, ruotsin yliopisto-opettaja, Helsingin yliopiston kielikeskus, Helsinki
  • Anna Lötjönen, FM, ruotsin ja ranskan lehtori, Helsingin normaalilyseo, Helsinki
  • Anu Kuisma, FM, ruotsin ja englannin opettaja, Järvenperän koulu, Espoo

Haluatko näytekappaleen tai tarvitsetko lisätietoa Nyckelistä? Ota yhteyttä!

Opettajapalvelumme on avoinna ma klo 9–16 ja ti-pe klo 8–16

020 450 010

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/alkava min + mpm)