Verkkokauppa

Matematiikka

Säde auttaa jokaista oppijaa loistamaan

Säde on yläkoulun matematiikan oppimateriaalisarja, joka takaa vankan perustan matematiikkaan. Monipuoliset, eriyttävät tehtäväsarjat antavat oppilaalle mahdollisuuden edetä omalla tasollaan.

Säde: Yläkoulun matematiikan oppimateriaalisarja

Monipuoliset tehtävät, toimiva rakenne

Säde on yläkoulun matematiikan oppimateriaalisarja, joka takaa vankan perustan matematiikkaan. Monipuoliset, eriyttävät tehtäväsarjat antavat oppilaalle mahdollisuuden edetä omalla tasollaan. Sarja noudattaa vuonna 2016 voimaan tullutta opetussuunnitelmaa.

Sarja sisältää yleisopetuksen oppikirjojen lisäksi digitaaliset opettajan aineistot, koetehtäväpankit, oppilaan digitehtävät ja erityisopetuksen oppikirjat tehostettua ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

Säde-sarjan sisällysluettelot (PDF) »

Säde-kirjojen käyttäminen eri tuntijaoilla (PDF) »

Miksi valita Säde?

 • Oppikirjojen selkeä rakenne helpottaa asioiden omaksumista.
 • Käytännön opetuksessa kokeillut tehtäväsarjat sisältävät runsaasti eritasoisia tehtäviä. Vahvasti eriyttävät tehtäväsarjat kohtaavat oppilaan, joka tarvitsee harjoitusta, kaipaa haasteita tai haluaa mielenkiintoisen kontekstin motivoituakseen.
 • Tehtäväsarjat varmistavat perustaitojen oppimisen, ja tehtäväsarjojen vaihteleva tehtäväjärjestys vahvistaa matemaattisen ajattelun taitoja.
 • Laskurutiineja kehittäviä perustehtäviä on runsaasti, ja monipuoliset soveltavat tehtävät liittävät matematiikkaa käytännön tilanteisiin.
 • Sarja keskittyy oleelliseen. Sisältö on mitoitettu käytettävissä olevien tuntimäärien mukaan.
 • Säde toimii eripituisilla oppitunneilla ja eritasoisilla oppilasryhmillä.

Digitehtävät

Säde-sarja sisältää erilliset oppilaan digitehtävät, jotka harjoittavat peruslaskutaitoja. Digitehtävien alussa on opetusvideo, jossa käydään läpi opittavan asian keskeiset esimerkit. Tämän jälkeen oppilas voi siirtyä tekemään digitehtäviä.

Oppilaat voivat tehdä digitehtävät älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Digitehtävät sopivat hyvin tehtäväksi joko kotona tai koulussa esimerkiksi oppitunnin lopussa. Kaikki oppilaan tehtävät tallentuvat, jolloin opettaja voi seurata oppilaidensa edistymistä.

Tutustu oppilaan digitehtäviin ja opetusvideoon!

Opettajan aineisto

Digitaalinen opettajan aineisto sisältää monenlaisia opettajan työtä helpottavia sisältöjä: opetusvinkkejä, oppikirjan tehtävien vaiheittaiset ratkaisut, esitysmateriaaleja, valmiita kokeita, monistepohjia, lisätehtäviä, oppilaan sähköisiä tehtäviä ja ohjelmoinnin opetuskokonaisuudet Scratchillä ja Python-kielellä.

Digitaalinen opettajan aineisto on verkkoaineisto, mutta opettaja voi halutessaan tallentaa sisältöjä omalle koneelleen ja muokata niitä mieleisekseen. Opettajan aineistot ovat sarjan käyttäjille maksuton käyttäjäetu.

Tutustu Säde 1 Opettajan aineiston näytteisiin:

Koetehtäväpankit

Koetehtäväpankit sisältävät satoja tehtäviä, joista opettaja voi laatia oman kokeensa. Valmiita tehtäviä voi muokata ja kokeeseen voi laatia omia tehtäviä valmiiden tehtäväpohjien avulla. Koetehtäväpankissa tehdyt kokeet voi tallentaa koetehtäväpankkiin ja niitä voi myöhemmin muokata. Jokaiseen kurssiin on kaksi mallikoetta. Koetehtäväpankin tehtävät on koottu myös ladattaviksi Word-tiedostoiksi.

Oppikirjojen rakenne
Oppikirjailijat

Säde-sarjan tekijät ovat kokeneita matematiikan opettajia.

 • Hilla Etelämäki, DI, AO, rehtori, Apollon Yhteiskoulu, Helsinki
 • Niklas Koppatz, FM, matematiikan ja fysiikan opettaja, Käpylän peruskoulu, Helsinki
 • Anne Laitinen, FM, matemaattisten aineiden lehtori, Pohjoispuiston koulu, Hyvinkää
 • Pasi Lammi, FM, matematiikan, fysiikan ja kemian lehtori, Vihdin yhteiskoulu, Vihti
 • Jussi Nieminen, FM, matematiikan lehtori, Helsingin normaalilyseo, Helsinki
 • Peter von Bonsdorff, KL, erityisopetuksen lehtori, Viikin normaalikoulu, Helsinki

Haluatko näytekappaleen tai tarvitsetko lisätietoa Säteestä? Ota yhteyttä!

Opettajapalvelumme on avoinna ma klo 9–16 ja ti-pe klo 8–16

020 450 010

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/alkava min + mpm)