Verkkokauppa

Biologia

Lumous – lumoudu luonnosta

Lumous on yläkoulun biologian oppimateriaalisarja, joka tukee tutkivaa ja kokemuksellista oppimista ja kartuttaa luonnontuntemusta. Sarja noudattaa peruskoulun uutta opetussuunnitelmaa.

Lumous tarjoaa elämyksiä ja innostaa oppimaan

Selkeä, havainnollinen ja helppolukuinen oppimateriaali kehittää luonnontieteellistä ajattelutaitoa ja auttaa ymmärtämään luonnon syy- ja seuraussuhteita. Elämyksellinen Lumous innostaa oppilasta kiinnostumaan luonnosta ja sen ilmiöistä sekä vahvistaa oppilaan luontosuhdetta ja ympäristötietoisuutta.

Miksi valita Lumous?

  • Lumous kehittää valmiuksia luonnon tutkimiseen. Helposti toteutettavat tutkimus- ja maastotehtävät harjoittavat luonnontieteellisen tutkimuksen eri vaiheita.
  • Lumous tarjoaa monipuolisia tapoja eriyttää opetusta tekstien, kuvien, tehtävien ja digitaalisten aineistojen avulla. Tehtävät on jaettu kertaaviin perustehtäviin ja syventäviin soveltaviin tehtäviin. Jokaisessa luvussa on kiehtovia lisätekstejä oppilaille, jotka haluavat syventää oppimaansa.
  • Lumouksessa on runsaasti havainnollistavia kuvia ja kaavioita. Lajintunnistukseen on selkeitä kuva-aukeamia ja määrityskaavioita, joissa näkyvät eri lajien tuntomerkit.
  • Tehtävissä harjoitellaan myös oppimisen tärkeitä perustaitoja, kuten ajatuskartan laatimista ja esseen kirjoittamista sekä tiedon hankintaan, käsittelyyn, tulkintaan ja esittämiseen liittyviä taitoja. Tehtävät sopivat myös digitaaliseen työskentelyyn.
  • Lumous nostaa vahvasti esille ihmisen vaikutuksen ympäristöön ja kannustaa luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen ja kestävään elämäntapaan. Ympäristönsuojelu kulkee mukana läpi koko oppimateriaalin.

Tutustu Lumouksen näytesivuihin

Digikirjat

Lumous-digikirjat sisältävät painetun oppikirjan sisällön lisäksi havainnollisia videoita, interaktiivisia kuvia, linkkejä kiinnostaville nettisivuille sekä äänikirjan. Helppokäyttöisessä digikirjassa on mahdollisuus tehdä omia korostuksia ja muistiinpanoja, tarkistaa keskeisten käsitteiden selitykset klikkaamalla sekä kätevä hakutoiminto. Digikirja toimii mainiosti kaikilla laitteilla.

Lumous Digitehtävät harjoittavat keskeisiä sisältöjä, kehittävät lajintunnistusta ja auttavat ymmärtämään luonnon syy- ja seuraussuhteita. Interaktiiviset ja innostavat tehtävät sopivat myös yksilölliseen opiskeluun.

Tutustu näyteosioon Lumous Elämä digikirjasta!

Opettajan aineisto

Digitaalinen opettajan aineisto sisältää esitysaineistot joka lukuun, tehtävien vastaukset, ohjeita tutkimus- ja maastotehtävien tekemiseen, vinkkejä tuntien toteuttamiseen, lisämateriaalia ja välineet monipuoliseen arviointiin. Opettajan aineisto on maksuton käyttäjäetu ja toimii kätevästi myös opettajan digikirjan kautta.

Oppikirjailijat

Lumous-sarjan tekijät ovat kokeneita opettajia ja alan asiantuntijoita.

Haluatko näytekappaleen tai tarvitsetko lisätietoa Lumouksesta? Ota yhteyttä!

Opettajapalvelumme on avoinna ma klo 9–16 ja ti-pe klo 8–16

020 450 010

Heikki Hapuoja

Oppimateriaalien esittelyt, yläkoulu ja lukio
Digituotteiden käyttötuki

050 300 3780