Verkkokauppa

Uskonto

Mosaiikki – moninaisuuden juhlaa

Mosaiikki on uusi yläkoulun uskonnon oppimateriaalisarja, joka juhlii uskontoperinteiden moninaisuutta ja korostaa jokaiselle kuuluvaa uskonnon ja omantunnon vapautta. Sarja noudattaa peruskoulun uutta opetussuunnitelmaa.

Mosaiikki: Yläkoulun uskonnon oppimateriaalisarja

Mosaiikki on oppilaslähtöinen ja luotettava

Mosaiikki-sarjan oppikirjojen selkeää tekstiä tukevat monipuoliset tehtävät, jotka helpottavat opettajan työtä. Tehtävien avulla opetusta voi eriyttää joustavasti erilaisten ryhmien tarpeisiin: osa oppilaista voi keskittyä selkeisiin perustehtäviin, kun nopeasti etenevät löytävät materiaalista itselleen sopivia haasteita. Tehtävissä harjoitellaan sekä tietoja että taitoja.

Mosaiikki-sarjaan kuuluvat kurssikohtaiset oppikirjat sekä painettuina kirjoina että digikirjoina, kaikki yläkoulun kurssit kokoava yhteisnide ja digitaaliset opettajan aineistot. Kurssikohtaisia oppikirjoja voi käyttää joustavasti missä järjestyksessä tahansa.

Miksi valita Mosaiikki?

 • Mosaiikki-sarjan oppikirjojen selkeä rakenne auttaa hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia.
 • Luotettava teksti lähtee liikkeelle elävän maailman ilmiöistä. Jokainen luku alkaa motivoivalla tarinalla ihmisestä, joka kohtaa uskontojen maailman tai eettisen valinnan omassa elämässään.
 • Värikäs ulkoasu ja kiinnostava kuvitus innostavat tutkimaan uskontojen maailmaa. Kuvitus tukee oppimista ja tuo tekstiin uusia näkökulmia.
 • Kätevät kartat ja kaaviot kokoavat keskeisiä asioita. Ne auttavat hahmottamaan kokonaisuuksia ja kertaamaan opittua.
 • Oppikirjat sisältävät lisätekstejä, jotka kertovat teeman kannalta kiinnostavasta hahmosta. Ne auttavat eriyttämään opetusta ja sisältävät kiinnostavia aiheeseen liittyviä tarinoita.
 • Oppikirjassa on runsaasti kertaavia, syventäviä ja soveltavia tehtäviä, jotka tukevat eriyttämistä erilaisille oppilaille ja oppilasryhmille.
 • Opettajan aineisto on runsas tukipaketti opettajan työhön. Sieltä pystyy muun muassa ammentamaan monipuolisia ideoita oppitunneille ja helppoja eriyttämisen apuvälineitä, kuten selkokieliset tiivistelmät ja äänikirjat.
 • Opettajan aineisto sisältää paljon aineistoa oppikirjojen aiheiden käsittelyyn. Aineistoa voi käyttää joustavasti eri yläkoulun luokka-asteilla oman kunnan opetussuunnitelman mukaisesti.

Tutustu Mosaiikin näytesivuihin

Digikirjat

Mosaiikki-sarjan oppikirjat ovat saatavilla sekä painettuina että digitaalisina. Digikirjat sisältävät oppikirjan tekstit ääneen luettuina ja lyhyitä videoita esimerkiksi eri uskontojen riiteistä. Digikirjassa on mahdollista tehdä oppikirjan tehtäviä, ja siihen voi tehdä omia muistiinpanoja ja korostuksia. Digikirjaan sisältyy lisäksi kertaustehtäviä.

Opettajan aineisto

Mosaiikki-sarjan digitaaliset opettajan aineistot tukevat opettajaa työssään. Jokaiseen oppikirjan lukuun liittyy esitysaineisto, motivointitehtäviä, ideoita oppitunnille, selkokielinen tiivistelmä ja kertausmateriaalia. Aineisto sisältää myös oppikirjan tehtävien vastaukset, lisätietoa oppikirjan kuvista ja tukea arviointiin. Opettaja pystyy jakamaan äänikirjan myös painettua kirjaa käyttäville oppilaille. Aineisto on sarjan käyttäjille maksuton käyttäjäetu.

Digitaalinen opettajan aineisto on suurelta osin opettajan muokattavissa, ja halutessaan sen sisältämät tiedostot voi ladata omalle tietokoneelleen. Digitaaliseen opettajan aineistoon on mahdollista myös lisätä omia aineistojaan.

Tutustu näytteisiin hindulaisuutta käsittelevästä opettajan aineistosta:

Oppikirjailijat

Mosaiikki-sarjan tekijät ovat kokeneita uskonnonopettajia ja alan asiantuntijoita.

 • Vesa Hirvonen, TT, dosentti, uskonnonpedagogiikan lehtori, Itä-Suomen yliopisto, Joensuu
 • Pia Jussila, TM, uskonnon ja historian lehtori, Haukilahden koulu, Espoo
 • Minna Kartano, TM, rehtori, uskonnon- ja historianopettaja, Järvenperän koulu, Espoo
 • Mika Nokelainen, TT, toiminnanjohtaja, Martinus-säätiö, Tampere
 • Tuula Sakaranaho, FT, uskontotieteen professori, Helsingin yliopisto, Helsinki
 • Anita Virkkula, TM, uskonnon lehtori, Urheilupuiston koulu, Klaukkala

Haluatko näytekappaleen tai tarvitsetko lisätietoa Mosaiikista? Ota yhteyttä!

Opettajapalvelumme on avoinna ma klo 9–16 ja ti-pe klo 8–16

020 450 010

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/alkava min + mpm)