Aihe: Ammatillinen koulutus

4 syytä rekisteröityä hallintohenkilönä verkkopalveluumme
Tiesitkö, että verkkopalveluumme voi rekisteröityä oppilaitoksen hallintohenkilönä? Hallintohenkilönä voit muun muassa hyväksyä palveluun oppilaitoksesi uuden opettajan ja hallinnoida digikirjojen lisenssejä.
Editan digikirjojen analytiikka on uudistunut! Tutustu uusiin ominaisuuksiin
Syyslukukauden 2023 alussa käyttöön tuleva uudistettu analytiikka tukee opettajan työtä entistä paremmin. Analytiikan käyttöliittymään ja toiminnallisuuksiin tehdyt parannukset perustuvat käyttäjäpalautteeseen ja huolelliseen testaamiseen.
5 vinkkiä sujuvaan jakson aloitukseen Editan digimateriaaleilla
Uuden jakson aloitus tietää lukion opettajalle mahdollisesti myös uusien oppimateriaalien käyttöönottoa. Silloin soi kaikkein eniten myös Editan Opettajapalvelun puhelin. Asiakaspalvelun asiantuntija Monika Lahtinen kertoo, mitä Opettajapalvelusta kysytään kaikkein eniten, ja mikä pulmiin on ratkaisuna.
Editan ammatilliset oppimateriaalit uudelle digikirja-alustalle
Uudella alustalla julkaistavat digikirjamme sisältävät monia asiakkaidemme toivomia ominaisuuksia, kuten tehtävien tallentuminen.
Miksi digi kuumentaa tunteita?
Digitaalisten tuotteiden käyttökokemus on monen asian summa, kirjoittaa Editan digikehityksen päällikkö Miina Ojaniemi blogitekstissään.
Miten opettaja voi palautua jo työpäivän aikana? Katso psykologian tutkijan kolme konkreettista keinoa
Miten omaa palautumista voisi edistää helpoilla, konkreettisilla teoilla? Psykologi Anniina Virtanen jakaa kolme vinkkiä, jotka edistävät opettajan palautumista työpäivän aikana.
Ihon alle: Ihmisen anatomia ja fysiologia on nyt julkaistu myös äänikirjana – entistä paremmin kaikkien opiskelijoiden saavutettavissa
Editan sosiaali- ja terveysalan toisen asteen opintoihin suunnattu oppikirja Ihon alle - ihmisen anatomia ja fysiologia on nyt julkaistu myös äänikirjana. Kyseessä on Editan ensimmäinen ammatillisten opintojen oppimateriaalista tehty äänikirja. 
Tilinpäätöksen tulkinta ei ole pelkästään talousammattilaisten numeronmurskausta
Talous on keskeisessä osassa jokapäiväisessä elämässämme, joten sillä voisi olla paljon suurempi painoarvo myös kouluopetuksessa, tuumii VTM IIari Salmi, jonka kirjoittaman Mitä tilinpäätös-kertoo? -kirjan 10. painos ilmestyi syksyllä 2020. Kirja esittelee talouden perustotuuksia maanläheisesti ja…
Tapahtumat tehdään yhdessä
Järjestöt, yhdistykset ja niissä toimivat ihmiset ovat monen tapahtuman moottori. Niiden jäsenistölle tyypillistä on vaihtuvuus. Joku on aktiivi vuosia, toinen hengailee mukana lyhyemmän ajan. Kaikenlaiselle osaamiselle on tarvetta. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle -kirjaa varten haastattelimme…
Jos tapahtumia ei olisi…
Mitä tapahtuisi, jos eräänä aamuna lukisit lehdestä, että kaikki tapahtumat on kielletty? Lapset eivät saisi viettää syntymäpäiviä, hääparit juhlia häitä, vappua ei olisi, eikä kesällä järjestettäisi ensimmäistäkään kyläjuhlaa.
Kesä, kärpäset ja tapahtumat
Miltä kuulostaisi Rautakankikävelyn MM-kisat tai Hapanvellijuhlat? Menisitkö sittenkin jazz-festivaaleille vai suuntaatko mieluimmin pesäpallo-otteluun? Puolangan kylä mainostaa Pessimisti-päiviään sloganilla: ”Unelmat ovat pettymyksen kivijalka”. Helsingin Juhlaviikot ovat jo pitkään julistaneet: ”Taide kuuluu kaikille”.
Editan englannin oppimateriaalille tunnustus pedagogisista ansioista
Digitaalinen englannin oppimateriaali Business Bites on saanut Kokoa-sertifikaatin tunnustukseksi korkeasta pedagogisesta laadustaan ja käytettävyydestään. Erityisesti merkonomitutkinnon opintoihin suunnattu oppimateriaalikokonaisuus julkaistaan digikirjana osissa, joista opiskelija voi koostaa itselleen sopivan yhdistelmän.
Yhteisopettajuus virkistää ammatillista opetusta
Ammatillinen opettaja flippaa
Flipped learning eli käänteinen oppiminen vapauttaa opettajan kohtaamaan oppilaansa yksilöinä. Ammatillinen opettaja pystyy sisällöllisen opetuksen ohella tukemaan oppilaittensa itsesäätelyn taitojen kehittymistä.
Taloushallinnon supernainen ja kaksikymppinen Käytännön kirjanpito
Tällainen on Soile Tomperin kirjoittama Käytännön kirjanpito, joka tänä keväänä saavutti oppikirjalle harvinaisen korkean iän, kaksikymmentä vuotta. Käytännön kirjanpito on ammattikorkeakouluopintoihin tarkoitettu kirjanpidon perusteos. Kirjaan kuuluu myös harjoituskirja, jonka työstämisessä on ollut mukana Tomperin opettajakollega…
Digitaalista hoitoa