Verkkokauppa

Aihe: Koulutukset

Tunnetaidot auttavat opettajaa kohtaamaan haastavia tilanteita
Tunteet ovat ratkaisevan tärkeitä oppimisen kannalta. Opettaja voi tunnetaitojensa avulla luoda hyvää oppimisen ilmapiiriä ja katsoa haastavan käytöksen taakse, sanovat Editan kouluttajat luokanopettaja Anuliisa Lahtinen ja psykologi Jarkko Rantanen.
Miten vahvistaa työn imua? Positiivinen psykologia tukee opettajan jaksamista
Kaikki voivat saavuttaa työssään flow-tilan, sanoo kasvatustieteiden maisteri ja Editan kouluttaja Susanna Posio.
Ideoita kielitietoiseen opetukseen
Kielitietoisia menetelmiä voi ottaa mukaan opetukseen pikkuhiljaa kokeilemalla, mikä sopii omaan työhön. Editan kouluttaja ja suomi toisena kielenä -opettaja Annukka Kinnunen vinkkaa konkreettisia keinoja kielitietoiseen opetukseen.
Kielitietoinen opetus hyödyttää kaikkia oppilaita
Liian yksinkertaistamisen sijaan suomi toisena kielenä -opettajan on tärkeää tukea oppilasta kohti yhteisiä tavoitteita, sanoo Editan kouluttaja Annukka Kinnunen. Kielitietoinen opetus hyödyttää ryhmän muitakin oppilaita.
Arviointi tekee tavoitteet näkyviksi – helpota urakkaa ottamalla opiskelijat mukaan
Arvioinnin arvo tulee siitä, että opettaja ja opiskelija saavat sen kautta palautetta omasta työstään, sanovat Najat Ouakrim-Soivio ja Tarja Tuomainen.
Miten johtaa hyvinvointia lukioyhteisössä? Aki Puustinen haluaa lisätä datalla johtamista oppilaitoksiin
Yhteisöllisyys ja perusturvallisuuden tunne tukevat myös kriisin hetkellä, sanoo Muuramen lukion rehtori Aki Puustinen.
Mitä tarkoittaa, että koko koulu ohjaa? Ohjaus on koko koulun henkilökunnan yhteinen työ
Lue, mistä koko koulun henkilöstöä koskevassa ohjausvelvollisuudesssa on kyse ja ilmoittaudu koulutukseen Koko koulu ohjaa.
“Työnantajilla olisi nyt paikka osoittaa, että välitämme opettajistamme” – Uusi verkkokurssi tukee koko työyhteisön hyvinvointia
Yli puolet opettajista harkitsee alanvaihtoa. Mitä työnantaja voi tehdä? Yksi konkreettinen keino on antaa resursseja opettajien hyvinvoinnin tukemiseen.
Etäkohtaamisessa voidaan saavuttaa ihan sama taso kuin kasvokkain, sanoo opinto-ohjaaja Leena Ståhlberg
Leena Ståhlberg vetää syyskuussa Editalla koulutuksen Etäohjaus opinto-ohjauksessa. Kun etätyöskentelyyn saa tuntumaa, tulee siihen myös varmuutta.