VerkkokauppaKirjaudu

Aihe: Lukio

Kielitietoinen opetus ja historia
Kielitietoisuus on koodattu syvälle lukion historian Opus-oppimateriaalisarjan dna:han.
Uudistunut tehtäväpaketti-digityökalu mahdollistaa tehtävien antamisen suoraan digikirjassa
Tehtäväpaketti on joustava ja helppokäyttöinen työkalu, joka mahdollistaa tehtäväkokonaisuuksien antamisen suoraan digikirjassa kaikissa edellä mainituissa tilanteissa.
Uusi Arkki motivoi uskonnon opiskeluun
Uuden Arkin sisällöt ja tehtävät innostavat opiskelijoita uskontojen, yhteiskunnan ja oman maailmankatsomuksen tarkasteluun.
Minerva-sarja motivoi filosofian opiskeluun
Minervan sisällöt ja tehtävät innostavat opiskelijoita perehtymään filosofian menetelmiin.
Gilla-sarja soveltuu myös lukion A-ruotsin opetukseen
Lukion B-ruotsin Gilla-sarja on juuri ilmestyneen Gilla B-ruotsin kertauskirjan myötä nyt valmis! Monipuolinen Gilla-sarja toimii myös A-ruotsin oppimateriaalina.
Ääni motivoi opiskelemaan ja tukee lukiolaisen hyvinvointia
Ääni-sarja ohjaa opiskelijaa asettamaan omia opiskelutavoitteita ja innostaa toimimaan moniäänisessä tekstien maailmassa.
Lukion Syke motivoi opiskelemaan ja tukee opiskelijan hyvinvointia
Lukion Syke -sarjassa terveystiedon opiskelun yksi tärkeimmistä tavoitteista on terveyteen liittyvän itsetuntemuksen kehittäminen ja oman hyvinvoinnin edistäminen.
Quest-sarja on nyt valmis!
Juuri ilmestyneen Quest A-englannin kertauskirjan myötä sarja on nyt valmis!
Skeema ja psykologian opiskelu hyvinvoinnin tukena
Skeema-sarjassa psykologian opiskelun yksi tärkeimmistä tavoitteista on itsetuntemuksen kehittyminen ja oman hyvinvoinnin edistäminen.
Lukion kielten oppimateriaalimme ohjaavat vankasti ylioppilaskokeeseen
Marraskuun alussa ilmestyvät Gilla B-ruotsin kertauskirja ja Quest A-englannin kertauskirja tarjoavat vinkkejä ja valmennusta ruotsin ja englannin ylioppilaskokeisiin.
Uusi Arkki, Minerva ja Matka ohjaavat vankasti ylioppilaskokeisiin
Uusi Arkki-, Minerva- ja Matka-sarjojen asiantuntevat sisällöt ja monitasoiset tehtävät valmentavat luotettavasti uskonnon, filosofian ja elämänkatsomustiedon ylioppilaskokeisiin.
Skeema ohjaa vankasti ylioppilaskokeeseen
Skeema-sarjan asiantuntevat sisällöt ja monitasoiset tehtävät valmentavat luotettavasti psykologian ylioppilaskokeeseen.
Luotsaa opiskelijasi ylioppilaskirjoituksiin Opuksella
Opus-sarjan asiantuntevat sisällöt ja monitasoiset tehtävät valmentavat luotettavasti historian ylioppilaskokeeseen.
Lukion Syke ohjaa vankasti ylioppilaskokeeseen
Lukion Syke -sarjan asiantuntevat sisällöt ja monitasoiset tehtävät valmentavat luotettavasti terveystiedon ylioppilaskokeeseen.
Ääni ohjaa vankasti ylioppilaskokeeseen
Ääni-sarjan asiantuntevat sisällöt ja monitasoiset tehtävät valmentavat luotettavasti ylioppilaskokeeseen.
Kanta-sarja valmentaa ylioppilaskokeeseen
Kanta-sarjan asiantuntevat sisällöt ja monitasoiset tehtävät valmentavat luotettavasti yhteiskuntaopin ylioppilaskokeeseen.
5 vinkkiä opiskelijoiden kuormituksen vähentämiseen
Opettajan on hyvä muistaa, että opiskelijan kaikki vaikeudet eivät välttämättä näy ulospäin, sanoo koulupsykologi ja Editan oppikirjailija Kia Aarnio.
Reaaliaineiden oppimateriaalejamme ja digikirjojamme on päivitetty kesän aikana
Olemme tehneet kesän aikana oppimateriaaleihimme päivityksiä ja kehittäneet digikirjojamme palautteenne perusteella entistä paremmiksi.
Äänikirjanlukija Mikko Toiviainen kehuu Opus-sarjaa: ”Moni on tiedustellut, mistä niitä pääsee kuuntelemaan”
Editan Opus-sarjan lukija Mikko Toiviainen kehuu oppimateriaalin inklusiivista otetta ja sitä, että oppikirjat liittävät historialliset asiat nuorten omaan elinpiiriin.
Ääni-sarja on valmis – tutustu uutuuksiin ja kesän päivityksiin
Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden Ääni-sarja on valmis: Ääni sisältää oppikirjat, digikirjat, opiskelijan digiaineistot, opettajan aineistot ja digikokeet moduuleihin ÄI1–ÄI11 sekä Ääni Kielenhuolto -oppimateriaalin koko lukion ajaksi. Jos opiskelijoillasi on käytössä Ääni-digipaketti, he saavat käyttöönsä kaikki…
Miten oppikirjat taipuvat äänikirjoiksi? Äänikirjanlukija Mikko Toiviainen kertoo
Oppimateriaalien äänikirjoista tehdään niin selkeitä kuin mahdollista, kertoo Editan Opus- ja Luode-sarjojen lukija Mikko Toiviainen. Vaikka äänikirjanlukija keskittyy ensisijaisesti omaan suoritukseen, jää luettavista kirjoista silti asioita mieleenkin.
Kertaa ylioppilaskokeisiin Editan uusilla kertauskirjoilla
Lukion digitaaliset kertauskirjat sopivat sekä kertausopintojaksojen oppikirjoiksi että itsenäiseen ylioppilaskokeisiin kertaamiseen.
4 syytä rekisteröityä hallintohenkilönä verkkopalveluumme
Tiesitkö, että verkkopalveluumme voi rekisteröityä oppilaitoksen hallintohenkilönä? Hallintohenkilönä voit muun muassa hyväksyä palveluun oppilaitoksesi uuden opettajan ja hallinnoida digikirjojen lisenssejä.
Uutta abeille! Mahdollisuus pidentää digikirjan lisenssiä
Kesäkuun alusta alkaen opiskelijalla on mahdollisuus pidentää digikirjojen lisenssejä kolmella kuukaudella ilman lisämaksua. Lisäksi vastaamme opettajilta tulleisiin toiveisiin ja huomioimme abien tarpeen kerrata syksyn kirjoituksiin jo tulevan kesän aikana.
Miten valmistautua psykologian ylioppilaskokeeseen? Lue kertauskirjan kirjoittajan vinkit
Oppikirjailija Sanna Suomalainen neuvoo valmistautumaan yo-kokeissa kaikenlaisiin tehtäviin ja opiskelemaan kaikki kurssit huolella.
Editan digikirjojen analytiikka on uudistunut! Tutustu uusiin ominaisuuksiin
Syyslukukauden 2023 alussa käyttöön tuleva uudistettu analytiikka tukee opettajan työtä entistä paremmin. Analytiikan käyttöliittymään ja toiminnallisuuksiin tehdyt parannukset perustuvat käyttäjäpalautteeseen ja huolelliseen testaamiseen.
Katso Gilla-sarjan digikirjojen uudet kehittyneet ominaisuudet
Tästä artikkelista löydät Gillan syksyllä 2023 julkaistavien uudistettujen digikirjojen uudet kehittyneet ominaisuudet.
Muutakin kuin sortoa ja suurnaisia – Nykyään historian oppikirjoissa korostetaan naisten toimijuutta
Naisten esiin nostaminen historiankirjoissa on myös demokraattinen kysymys, sanoo Jyväskylän yliopiston yleisen historian dosentti ja Opus-sarjan oppikirjailija Susanna Niiranen.
Saamelaiset ovat jääneet näkymättömiin historian opetuksessa – Uusi oppikirja vastaa tarpeeseen
Saamelaishistorian opetuksessa on tärkeää huomioida muutakin kuin konfliktit, sanoo saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola.
Millainen on hyvä oppimispeli? Eniten hyötyä vieraiden kielten oppimisessa, sanoo neuropsykologi Tuomo Aro
Hyvä oppimispeli koukuttaa ja houkuttelee spontaanisti harjoittelemaan. Sama ominaisuus ihmisen aivoissa aiheuttaa sekä peliriippuvuutta että saa oppimaan, kertoi neuropsykologian erikoispsykologi Tuomo Aro marraskuussa Editan Quest- ja Gilla-sarjojen tilaisuudessa.
5 vinkkiä sujuvaan jakson aloitukseen Editan digimateriaaleilla
Uuden jakson aloitus tietää lukion opettajalle mahdollisesti myös uusien oppimateriaalien käyttöönottoa. Silloin soi kaikkein eniten myös Editan Opettajapalvelun puhelin. Asiakaspalvelun asiantuntija Monika Lahtinen kertoo, mitä Opettajapalvelusta kysytään kaikkein eniten, ja mikä pulmiin on ratkaisuna.
Historian taitokoulu on uudenlainen tapa oppia historian taitoja! Tutustu 16-vuotiaan Lindan päiväkirjaan 1880-luvulta
Miltä tuntuisi hypätä hetkeksi 1800-luvun lopun hämeenlinnalaisen koulutytön saappaisiin ja kokea, miltä tuntui elää autonomisessa Suomessa?
Miten oppikirja syntyy?
Englannin ja psykologian lehtori, Quest-sarjan oppikirjailija Riitta Pirinen kertoo blogitekstissään oppimateriaalityöstä.
Tutustu Gillan ja Questin digikirjojen lisämateriaaleihin
Editan lukion kielten oppimateriaalisarjojen digikirjat sisältävät runsaasti lisämateriaalia kielen oppimisen tueksi. Tutustu B1-ruotsin oppimateriaalisarjan Gillan sekä A1-englannin sarjan Questin digitaalisiin ominaisuuksiin!
Miten hyödyntää äänikirjoja lukion opetuksessa?
Oppitunnin rytmittäminen on tärkeää opiskelijoiden jaksamisen kannalta, sanoo Lukion Syke -sarjan oppikirjailija Tiina Lehtinen. Äänikirjojen hyödyntäminen tuo vaihtelua opetukseen.  
Miten arvioida kokeellisia töitä kemian tunneilla?
Ioni-sarjan oppikirjailija Jan Jansson jakaa blogitekstissään ideoita kokeellisuuden arviointiin lukion kemian tunneilla.
Miten tukea yksilöllistä oppimista lukiossa? – “Meidän tulisi normalisoida sitä, että oppimisen kuuluukin tuntua joskus vaikealta”
Lukion opettajalla on hyvä olla runsaasti materiaalia, josta tarjota jokaiselle opiskelijalle sopivasti haastavia tehtäviä.
Näin laaja-alainen osaaminen toteutuu lukion kemian tunneilla
Ioni-sarjan oppikirjailija Jan Jansson kirjoittaa blogitekstissään, että kemiassa laaja-alainen osaaminen on itse asiassa lähellä oppiaineen omia tavoitteita.
Tutustu Matkan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Uusi lukion elämänkatsomustiedon Matka-sarja innostaa tutustumaan katsomusten moninaisuuteen. Tutustu sarjan oppikirjailijoihin.
Miten johtaa hyvinvointia lukioyhteisössä? Aki Puustinen haluaa lisätä datalla johtamista oppilaitoksiin
Yhteisöllisyys ja perusturvallisuuden tunne tukevat myös kriisin hetkellä, sanoo Muuramen lukion rehtori Aki Puustinen.
Miksi digi kuumentaa tunteita?
Digitaalisten tuotteiden käyttökokemus on monen asian summa, kirjoittaa Editan digikehityksen päällikkö Miina Ojaniemi blogitekstissään.
Miten käsitellä Suomen uutta turvallisuustilannetta oppitunneilla?
Miten käsitellä muuttunutta turvallisuuspolitiikan tilannetta oppitunneilla? Hyödynnä Kanta-sarjan tekijöiden valmis oppimateriaali lukioon.
Kirjoittamisen tuska ja mielekkyys
Miksi kirjoittaminen tuntuu tuskalliselta ja on silti mielekästä? Lue Ääni 6:n tekstinäyte kirjoittamisen vaikeudesta ja hyödynnä tekstiä opiskelijoiden kanssa tehtävän avulla.
Miten opettaja voi palautua jo työpäivän aikana? Katso psykologian tutkijan kolme konkreettista keinoa
Miten omaa palautumista voisi edistää helpoilla, konkreettisilla teoilla? Psykologi Anniina Virtanen jakaa kolme vinkkiä, jotka edistävät opettajan palautumista työpäivän aikana.
Happy Valentine’s day! Nappaa Quest-sarjan tehtävä lukion englannin tunnille
Ystävänpäivää vietetään eri puolilla maailmaa, mutta miten ja miksi? Katso Quest-sarjan tehtävä ystävänpäivän käsittelyyn englannin tunnilla.
Mitä tarkoittaa, että koko koulu ohjaa? Ohjaus on koko koulun henkilökunnan yhteinen työ
Lue, mistä koko koulun henkilöstöä koskevassa ohjausvelvollisuudesssa on kyse ja ilmoittaudu koulutukseen Koko koulu ohjaa.
Tekeekö digi opetuksesta parempaa? Neljä väitettä digioppimisesta
Mitä erityispiirteitä digioppimiseen ja digioppimateriaalien kehittämiseen liittyy? Aihetta pohtivat Editan oppimisen digikehityksen päällikkö Miina Ojaniemi ja digituotepäällikkö Rasmus Rehn.
Tutustu Lukion Sykkeen oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Lukion Syke on lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukainen, uudistettu oppimateriaalisarja. Sarjan tekijät ovat kokeneita opettajia ja tutkijoita sekä pedagogiikan ja terveystiedon monipuolisia asiantuntijoita. Tutustu Lukion Sykkeen tekijöihin!
Tutustu Kvarkin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Kvarkki on Editan uusi fysiikan oppimateriaalisarja vuoden 2021 opetussuunnitelmaan. Tutustu sarjan oppikirjailijoihin!
Tutustu Questin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Quest on Editan uusi lukion A1-englannin oppimateriaalisarja. Tutustu sarjan oppikirjailjoihin.
Tutustu Skeeman oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Skeema on lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukainen, uudistettu oppimateriaalisarja. Sarjan tekijät ovat psykologian tutkijoita ja kokeneita opettajia. Tutustu Skeeman tekijöihin!
Tutustu Ionin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Ioni on Editan uusi lukion kemian oppimateriaalisarja, joka valottaa kemian merkitystä yhteiskunnassa, tukee ilmiöiden tutkimista kokeellisesti ja opastaa erilaisten aineistojen käsittelyyn. Tutustu Ionin tekijöihin!
Tutustu Minervan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Uudistunut Minerva on lukion uuden opetussuunnitelman mukainen filosofian oppimateriaalisarja. Keskeistä sarjassa on ajattelun taitojen harjoittaminen sekä kriittiseen ajatteluun oppiminen. Tutustu Minervan tekijöihin!
Tutustu Äänen oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Ääni on lukion uuden 2021 opetussuunnitelman mukainen suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaalisarja. Tutustu sarjan oppikirjailjoihin.
Tutustu Opuksen oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Opus on lukion uuden 2021 opetussuunnitelman mukainen historian oppimateriaalisarja, joka on syntynyt kokeneiden opettajien ja historiantutkijoiden yhteistyönä. Tutustu työryhmään.
Tutustu Uuden Arkin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Uusi Arkki on lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukainen, uudistettu oppimateriaalisarja. Sarjan tekijöihin kuuluu sekä taitavia pedagogeja että uskontotieteen ja teologian asiantuntijoita, joilla on hallussaan uusin tutkimustieto. Tutustu Uuden Arkin tekijöihin!
Tutustu Gillan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Gilla on Editan uusi lukion B1-ruotsin oppimateriaalisarja. Sarjan innostavat tekstit ja tehtävät rohkaisevat opiskelijaa käyttämään ruotsin kieltä tosielämää muistuttavissa tilanteissa. Tekijäryhmä koostuu kokeneista opettajista, jotka ovat luoneet kattavan ja monipuolisen sisällön. Tutustu sarjan oppikirjailjoihin!
Tutustu Kannan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Kanta on lukion vuoden 2021 opetussuunnitelman mukainen yhteiskuntaopin oppimateriaalisarja, joka tarjoaa ajan hermolla olevan näkökulman yhteiskuntaan ja sen ilmiöihin. Tutustu Kannan tekijöihin!
Tutustu Kaaren oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Kaari-sarjan takana on kokeneita matematiikan opettajia, jotka ovat pedagogiikan ja tietotekniikan monipuolisia asiantuntijoita.
Mitkä aluevaalit? Katso Kanta-sarjan tekijöiden tehtävät ja valmis oppimateriaali lukion yhteiskuntaopin opetukseen
Katso Kanta-sarjan tekijöiden laatimat tehtävät ja lataa valmis oppimateriaali aluevaalien käsittelyyn lukion yhteiskuntaopin tunnilla.
Oppivelvollisuuden säätämisestä tuli tänä vuonna 100 vuotta! Mitä koulutusuudistukset kertovat yhteiskunnastamme?
Mitä koulutukseen tehtävät uudistukset ja niiden sykli kertovat yhteiskunnastamme? Opus-sarjan oppikirjailijat kertovat.
Hyvinvoinnin tukeminen englannin tunnilla
Miten tukea lukiolaisen hyvinvointia englannin tunnilla? Lue lukion englanninopettaja Riitta Pirisen blogikirjoitus aiheesta.
Miten saada E terveystiedon yo-kokeesta? Anastasia Mantulina jakaa parhaat vinkit
Kuinka paljon yo-kokeeseen kannattaa lukea? Millainen lukusuunnitelma toimii, ja mikä on paras opiskelutekniikka? Anastasia Mantulina jakaa omat parhaaksi havaitut tapansa opiskella kirjoituksiin.
Näin Editan uudet digikokeet toimivat – lisää ominaisuuksia käyttöön vaiheittain
Olemme julkaisseet LOPS 2021:n digioppimateriaalit ja digityökalut täysin uudistetulla alustalla. Uutena tuotteena osaan lukion oppimateriaalisarjoistamme on saatavilla nyt myös moduulikohtaiset digikokeet. Digikokeita kehitetään ja uusia toiminnallisuuksia julkaistaan vaiheittain.
Katso Ääni-sarjan lukuvinkit ja -tehtävät nuorille
Katso Ääni-sarjan lukuvinkit ja nappaa kirjallisuustehtävät lukion äidinkielen ja kirjallisuuden tunnille!
Katso ohjevideot uusien LOPS 2021 -digikirjojen käyttöön
Tältä videolta löydät ohjeet Editan uusien LOPS 2021 -digikirjojen käyttöön.
LOPS 2021 -digituotteet on nyt julkaistu!
Uudet LOPS 2021 -digituotteemme on nyt julkaistu ja valmiina käyttöösi. Sähköiset tuotteesi löydät kirjautumisen jälkeen.
Lukion opettaja, katso käyttövinkit uusiin LOPS 2021 -digituotteisiimme!
Huomasitko jo nämä hyödylliset vinkit uusien LOPS 2021 -oppimateriaaliemme käyttöönotossa? Julkaisemme myös somessa joka viikko uuden Viikon LOPS-käyttövinkin.
Millainen on eri uskontojen suhde eläimiin ja luontoon?
Miten eri uskonnoissa suhtaudutaan eläimiin? Miten lukiolainen voi peilata omaa suhtautumistaan eläimiin eri uskontojen kautta?
Hoppa på! Edita ja Reactored julkaisevat uudenlaisen digitaalisen oppimateriaalin peruskoulun B1-ruotsin kertaukseen
Edita julkaisee keväällä 2021 yhdessä Reactoredin kanssa ainutlaatuisen oppimateriaalin perusopetuksen ruotsin kertaukseen ja eriyttämiseen. Hoppa på on digitaalinen peruskoulun ja toisen asteen nivelvaiheeseen suunnattu B1-ruotsin oppimateriaali.
Opetusvinkit Lukuviikolle! Katso Ääni-sarjan tehtävät lukemisen eri tavoista
Lukuviikko on lukutaidon teemaviikko, jonka tavoitteena on nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä lukemisen ja lukutaidon ympäriltä. Katso Ääni-sarjan tehtävät lukuviikolle!
Historianopetuksen uusi suunta
Lukion uusi opetussuunnitelma korostaa historiallista ajattelua historianopetuksen ydintehtävänä.
Vuorovaikutusosaaminen Ääni-sarjassa
Miten vuorovaikutuksen opetus muuttuu uudessa opetussuunnitelmassa? Miten uusi lukion suomen kielen ja kirjallisuuden Ääni-sarja tukee vuorovaikutustaitojen oppimista lukion arjessa?
Jätätkö opiskeluhommat usein viime tippaan? Psykologi auttaa!
Mitä ihmettä on prokrastinointi? Mitä voi tehdä, jos huomaa prokrastinoinnista olevan haittaa omalle elämälle ja opiskelulle? Lukion psykologian Skeema-sarjan oppikirjailijat keskustelevat viivyttelystä ja tehtävien lykkäämisestä.
Psykologian näkökulmia ilmastoahdistukseen
Mitä ilmastoahdistus on ja kuinka yleistä se on nuorilla? Entä miten psykologinen tieto voi auttaa ilmastonmuutoksen torjumisessa? Lukion psykologian Skeema-sarjan oppikirjailijat keskustelevat ilmastoahdistuksesta ja psykologian opetuksesta.
Motivaatio voimavarana – Quest & lukion pitkä englanti
Ulkoisia motivaatiotekijöitä ei pidä vähätellä. Lue lukion englanninopettaja Anu Blombergin blogikirjoitus aiheesta.
Podcast: Mihin filosofiaa tarvitaan?
Miksi poikkeusaika on filosofian kulta-aikaa? Miksi voi olla hyödyllistä, että joskus filosofia hidastaa asioita? Lukion Minerva-sarjan oppikirjailijat valottavat filosofian tuomaa iloa ja hyötyä. Keskustelemassa filosofian opettajat Kaisa Heinlahti ja Ukri Pulliainen sekä filosofi Tuomas Nevanlinna.…
Yhteiskuntaopin opettaja – avainkokemusten muotoilija
Minkälainen rooli opettajilla on nuorten avainkokemusten muotoilijoina? Lue historian ja yhteiskuntaopin opettaja Vuokko Aromaan blogi!
Taistelut tuulimyllyjä vastaan
Kuinka omaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan voisi parantaa? Skeema-sarjan tekijä Sari Autio pohtii blogikirjoituksessaan, minkälaista taisteluja tuulimyllyjä vastaan käydään luokkahuoneissa.
Yhteiskuntaopin taidot haltuun
Kannan oppikirjailijat Vuokko Aromaa ja Akseli Salmi kävivät Edita Smart Radiossa keskustelemassa yhteiskuntaopin opetuksesta. Minkälaisia tavoitteita yhteiskuntaopin opetuksella on ja kuinka ne saavutetaan käytännössä? Miten oppimateriaali voi auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa?
Oppimateriaalin rooli matematiikan yo-kokeeseen valmentamisessa
Sähköiseen YO-kokeeseen valmentautumiseen tarvitaan muitakin kuin TVT-taitoja. Työpajassa Editan oppikirjailijat kertovat, miten oppimateriaali voi tukea YO-kirjoituksiin valmistautumista esimerkiksi opettamalla asioiden perustelemista ja matematiikan sanallistamista.
Historianopetus 2020-luvulla
Mitä ovat historiallisen ajattelun taidot? Entä miten oppimateriaali voi tukea opiskelijan historiallisen ajattelun taitojen kehittymistä? Opuksen oppikirjailijat Nina Penttinen ja Mikko Puustinen kävivät Edita Smart Radiossa keskustelemassa historianopetuksen uusista tuulista.
Mielenterveyspäivän opetusvinkit terveystiedon tunnille
Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain 10.10. Kansainvälisen mielenterveyspäivän avulla halutaan edistää henkistä hyvinvointia.
Näin teet toimivan lukusuunnitelman yo-kirjoituksiin
Yo-kokeeseen valmistautuminen on usein suuri urakka. Joissain lukioissa on tarjolla kertauskursseja, mutta yleensä suurin osa yo-kokeeseen valmistautumisesta tapahtuu itsenäisesti. Siksi työskentelemisen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa.