Digimateriaalit esi- ja alkuopetukseen

Modernit digimateriaalit lisäävät oppimisen mahdollisuuksia ja tarjoavat työkaluja arviointiin.

Siirry demoihin Lue ominaisuuksista

Kokeile Eläköön!-oppimateriaalien digidemoja

Eläköön! Suomen kieli 0–2
Oppilaan digi

Eläköön! Suomen kieli 1
Opettajan digi

Eläköön! Matematiikka 0–2

Oppilaan digi

Eläköön! Matematiikka 1
Opettajan digi

Eläköön! Ympäristö 0–2

Oppilaan digi

Eläköön! Ympäristö 1
Opettajan digi

Eläköön! Eskari
Oppilaan digi

Eläköön! Eskari
Opettajan digi

Työkalut oppilaalle

Kansioni

Jokaiselle oppiaineelle on Editan Qridissä oma kansio, johon oppilas voi tallentaa omia tuotoksiaan ja tehdä tällä tavoin oppimistaan näkyväksi. Valokuvat, kirjoitukset, äänitteet, dokumentit ja videoklipit pysyvät digitaalisessa kansiossa tallessa ja niiden avulla voi tarkastella jälkikäteen omaa oppimispolkuaan.

Viikkotehtävät

Viikkotehtävät ovat valmiiksi suunniteltuja tehtävälistoja, joita on saatavilla jokaiseen oppiaineeseen Eläköön!-oppimateriaalien viikkosuunnitelman mukaisesti. Jokaiselle viikolle on kolme eritasoista tehtäväpakettia, joita opettaja voi avata oppilaille itsenäisen työskentelyn tueksi, jos esimerkiksi lapsi on poissa koulusta.

Vinkkeli-tehtävät

Vinkkeli-tehtävät ovat oppiainekohtaisia automaattitarkisteisia digitehtäviä, joiden avulla oppilas voi drillata omalla tasollaan toistoa vaativia asioita. Tehtävät motivoivat harjoittelemaan, kun palkintoja kertyy harjoitteluaktiivisuuden perusteella.

Vertaispalaute

On tärkeää, että oppilaat oppivat antamaan rakentavaa palautetta toisilleen jo pienestä pitäen. Editan Qridissä vertaispalautteen antamista voidaan harjoitella pienille oppilaille luontaisissa tilanteissa, kuten yhteisen pelin, leikin tai ryhmätyön jälkeen.

Tavoitteet ja itsearviointi

Digialustalla on valmis tavoitepankki. Tavoitteet liittyvät omaan toimintaan ja työskentelyyn, eli ne ovat oppiainerajat ylittäviä. Oppilas voi valita opettajan avaamista tavoitteista yhden tai useamman, ja edistymistä arvioidaan kolmiportaisesti.

Arjen taidot

Arjen taidot -työkalu on oppiainerajat ylittävä toiminto. Se sisältää itsestä huolehtimiseen ja arjen taitoihin liittyviä ”junia”. Näiden avulla voidaan käsitellä esimerkiksi riittävän unen ja levon merkitystä, puhtaudesta huolehtimista, digitaitoja ja nettiturvallisuutta. Junien itsearviointeihin pohjaten tärkeitä asioita on tarvittaessa helppo ottaa puheeksi myös arviointikeskusteluissa.

Työkalut opettajalle

Esitettävät materiaalit

Digimateriaaleista löydät monipuoliset interaktiiviset opetussisällöt, joita voi tarkastella yhteisesti taululla. Esitettävissä materiaaleissa on mm. keskustelukysymyksiä, kuunneltavia tarinoita ja tarinallisia opetusvideoita, lauluja, kirjain- ja numeromallit sekä digitaalisia harjoituksia. Yhdessä tarkasteltaessa materiaalit tekevät oppimisesta elämyksellistä.

Tulostettavat materiaalit

Materiaalipankissa on mukana opettajalle myös tulostettavaksi ja monistettavaksi soveltuvia materiaaleja. Tästä osiosta löytyy tehtävämonisteita, työohjeita, pelipohjia ja -kortteja sekä monenlaista muuta valmista materiaalia opetuksen tueksi.

Pedagogista taustatietoa

Jokaisessa oppiaineessa on mukana pedagogista taustatietoa -osio. Tämä osio linkittää opetettavat sisällöt opetussuunnitelmaan ja antaa sinulle arvokasta tietoa suunnittelun ja arvioinnin tueksi.

Ideoita opetukseen

Materiaalipankissa on paljon käytännön ideoita oppitunneille. Sisällöt tarjoavat uusia ideoita opetuksen toiminnallistamiseen ja rikastamiseen.

Analytiikka

Editan Qridistä saat paljon arvokasta lisätietoa oppilaan osaamisesta ja edistymisestä. Analytiikan avulla on mahdollista seurata oppilaiden aktiivisuutta harjoittelussa ja edistymistä sisältöjen osaamisessa. Parhaimmillaan analytiikkanäkymät auttavat sinua tunnistamaan, millä osa-alueilla tarvitaan lisäharjoitusta ja mitkä sujuvat jo hyvin. Analytiikan kautta saat tietoa myös siitä, miten opetussuunnitelman tavoitteet toteutuvat opetuksessa.

Huoltajan toiminnot

Eläköön! -materiaalit tukevat myös kodin ja koulun yhteistyötä ja edistävät läpinäkyvyyttä oppilaan koulunkäyntiin. Editan Qridissä yhtä oppilaan tunnusta kohden on mahdollista luoda kaksi huoltajatunnusta, joilla pääsee näkemään oman huollettavansa suorituksia. Lisäksi vanhemmille tarjotaan pieniä arkeen liittyviä vinkkejä, joiden avulla he voivat tukea oman lapsensa koulunkäyntiä.