Edita mukana MAOLin etäkoulutuspäivillä — katso työpajat ja erikoistarjoukset

Olemme mukana MAOL-etäkoulutuspäivillä lauantaina 3.10.2020. Ensimmäistä kertaa virtuaalisesti järjestettävä tapahtuma tarjoaa mielenkiintoisia luentoja ja työpajoja Prospectumlive-alustan kautta. Koulutuspäivien pääpuhujana on keksijä, kirjailija ja futuristi Perttu Pölönen. Päivän aikana järjestämme kolme työpajaa Editan oppikirjailijoiden kanssa.

Tutustu alla tarkemmin työpajoihimme ja uusiin lukion matematiikan, fysiikan ja kemian oppimateriaalisarjoihimme. Katso myös MAOLin päivien erikoistarjoukset!

Editan työpajat

10.30–11.00
Oppimateriaalin rooli matematiikan yo-kokeeseen valmentamisessa

Sähköiseen YO-kokeeseen valmentautumiseen tarvitaan muitakin kuin TVT-taitoja. Työpajassa Editan oppikirjailijat kertovat, miten oppimateriaali voi tukea YO-kirjoituksiin valmistautumista esimerkiksi opettamalla asioiden perustelemista ja matematiikan sanallistamista.

12.00–12.30
Editan matkassa fysiikan uuteen LOPSiin

LOPS 2021 muuttaa paitsi fysiikan sisältöjä myös opetuksen toteutusta. Työpajassa Editan oppikirjailijat kertovat, miten oppimateriaali voi tukea opettajaa uuden opsin käyttöönotossa.

12.30–13.00
Oppiainerajat ylittävät opintojaksot ja lukion kemia

LOPS 2021 antaa mahdollisuuden koota luonnontieteellisten aineiden kaikille yhteisistä moduuleista oppiainerajat ylittäviä opintojaksoja. Työpajassa Editan oppikirjailijat esittelevät erilaisia mahdollisuuksia opintojaksojen rakentamiseen moduulien sisällöistä.

Ilmoittaudu koulutuspäiville >>

Tutustu koko ohjelmaan >>

Uusia painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja matemaattisiin aineisiin

Edita julkaisee uuden opetussuunnitelman mukaiset oppimateriaalisarjat lukion matemaattis-luonnontieteellisiin aineisiin. Kaikkien sarjojen oppimateriaalit ilmestyvät sekä painettuina että digitaalisina, ja niihin on saatavissa digitaalinen opettajan aineisto. Huolellisesti suunnitellut ja käytännön opetustyössä testatut oppimateriaalit tukevat uuteen opetussuunnitelmaan siirtymistä ja valmentavat luotettavasti yo-kirjoituksiin. Tekijäryhmien yhteistyön ansiosta sarjojen sisällöissä on otettu huomioon niiden soveltuminen eri aineita yhdistäviin opintojaksoihin.

MATEMATIIKKA

Kaari

Kaari on lukion uuden opetussuunnitelman mukainen matematiikan oppimateriaalisarja. Kaaresta ilmestyvät uudet oppimateriaalit pitkään, lyhyeen ja yhteiseen matematiikkaan sekä painettuna että täysin uudessa digitaalisessa ympäristössä.

Kaaren sisältämät työkalut helpottavat opettajan ohjaus- ja arviointityötä sekä opiskelijan itsearviointia. Kaari kannustaa hyödyntämään ohjelmistoja tavalla, joka edistää matematiikan ymmärtämistä. Monipuoliset tehtäväsarjat tarjoavat tehtäviä sekä eriyttämiseen että enemmän haastetta kaipaaville.

FYSIIKKA

Kvarkki

Kvarkki on Editan uusi lukion fysiikan oppimateriaalisarja, jonka kaikki osat ilmestyvät sekä painettuina että digitaalisina.

Oppimateriaalissa fysiikan käsitteitä lähestytään kokeellisten havaintojen ja mittausten kautta. Monipuoliset tehtävät valmentavat yo-kirjoituksiin ja varmistavat sisältöjen oppimisen nykyaikaisilla välineillä. Selittävä teksti, selkeät esimerkit ja digitaaliset materiaalit tukevat myös opiskelijan itsenäistä opiskelua. Helppokäyttöisen digitaalisen opettajan aineiston ansiosta sarja on vaivaton ottaa käyttöön.

KEMIA

Ioni

Editan uusi lukion kemian oppimateriaalisarja Ioni on painetusta oppikirjasta, digikirjasta ja digitaalisesta opettajan aineistosta rakentuva toimiva kokonaisuus.

Materiaalin monipuoliset tehtävät varmistavat oppimisen ja valmentavat yo-kirjoituksiin. Tehtävissä on otettu huomioon myös kemian laaja-alaisen osaamisen osa-alueet. Oppimateriaali tukee ilmiöiden tutkimista kokeellisesti ja opastaa opiskelijaa luonnontieteellisen tutkimuksen eri vaiheisiin. Syventävät tekstit valottavat kemian merkitystä yhteiskunnassa ja opastavat erilaisten aineistojen tutkimiseen ja käsittelyyn.

Lokakuun erikoistarjoukset

Python-ohjelmoinnin opas opettajalle nyt -20 % ja ilman toimituskuluja

Python on yksi maailman suosituimmista ja yleisin yläkouluissa käytetyistä ohjelmointikielistä. Teoksessa käsitellään, mitä ohjelmointi on ja miten sitä sovelletaan käytännössä sisältäen vinkkejä ja 30 opetukseen soveltuvaa ohjelmointitehtävää. Kirjaan liittyy myös sähköinen palvelu, josta löytyy valmis selainpohjainen ohjelmointialusta, ohjelmointitehtävien ratkaisut sekä tehtävät oppilaille tulostettavassa muodossa.

Saat alennuksen koodilla PYTHON 31.10. asti

Matematiikan Säde-sarjan digitehtävät koulutuspäivien kunniaksi nyt – 10 %

Säde-sarjan digitehtävien ja niiden yhteydessä olevien opetusvideoiden tuella oppilaat voivat harjoitella peruslaskutaitoja. Tehtävät toimivat älypuhelimella, tietokoneella ja tabletilla. Digitehtävät sopivat hyvin tehtäväksi kotona ja ovat oiva lisäapu näin etäopetusaikana. Kaikki oppilaan tehtävät tallentuvat, jolloin opettaja voi seurata oppilaan edistymistä seurantaraporttien avulla. Myös oppilas voi seurata omaa edistymistään.

Saat alennuksen koodilla MAOLSADE 31.10. asti

Tutustu työntekijöihimme

Matematiikan kustannustoimittaja Rasmus Rehn tekee työtään rakkaudesta lajiin

Rasmus Rehn tekee työtään rakkaudesta lajiin. Tutustu matematiikan oppimateriaalien kustannustoimittajana työskentelevään Rasmukseen.

Ota yhteyttä asiakkuuspäällikkö Tiina Pyrylään
+358 40 860 2488
tiina.pyryla@edita.fi

Opettajapalvelu
Avoinna ma–pe 8–15
+358 204 50010
opettajapalvelu@edita.fi