Kehityspäällikkö Miina Ojaniemen työ vie usein monimutkaisten kysymysten äärelle

Moi, olen Miina Ojaniemi ja teen työtä Editassa kehityspäällikkönä. Nykyisessä toimenkuvassani toimin tuoteomistajan roolissa moniammatillisessa tiimissä, jossa kehitämme digitaalisia alustoja ja työkaluja sisällöntuotantomme tarpeisiin. Asiakkaamme, eli opettajat ja nuoret oppijat, on vaativa kohderyhmä. Siksi koen tärkeäksi, että digikehityksen rinnalla myös itse tuotan ja kustannustoimitan oppimisen sisältöjä näihin alustoihin.

Työni on sekä luovaa että käytännöllistä: monipuolinen kokonaisuus tiedon keräämistä ja jäsentämistä, analyyttistä pohdintaa sekä kädet savessa -meininkiä. Parhaita puolia työssäni on itsenäisyys oman työn suunnittelussa ja järjestelyssä sekä se, että melko usein olen jonkin sellaisen kysymyksen äärellä, joka pistää pinnistelemään.

On palkitsevaa, kun vaikka yhdessä kollegan kanssa tulee keksineeksi uuden tavan luovia annettujen raamien sisällä – sillä, totuuden nimissä, sitäkin digitaalinen kehittäminen on: hallittujen kompromissien tekemistä. Ajoittainen pieni vaaran tunne pitää hereillä, ja kun on onni työskennellä eri alojen ammattilaisten kanssa, ei todellakaan ole klisee, että koko ajan oppii uutta: teknologiasta, työtavoista ja ihmisistä.

Minulle merkittävä asia työssä ovat mahtavat kollegat: älykkäät, osaavat, työhönsä sitoutuneet, kaveria tsemppaavat huikeat tyypit, joiden kanssa saa jakaa arkensa onnistumiset ja horjumiset. Voin luottaa siihen, että yhdessä pysymme tukevasti pystyssä, tulipa eteen mitä vaan!

Vapaa-ajalla pääni tuulettuu parhaiten merellä, ja rauha löytyy ihan lähimetsänkin äänistä ja tuoksuista ja vaihtelevasta maastosta jalan alla. Myös musiikin tuottaminen on minulle kokonaisvaltainen ja energiaa tuottava hetki, joka ei jätä sijaa vaatehuoneen raivaussuunnitelmille tai reagointia odottaville Wilma-viesteille.