Tuotepäällikkö Nea Metsävuoren työ muistuttaa palapeliä

Olen Nea Metsävuori, aloitin Editassa kielten oppimateriaalien tuotepäällikkönä tämän vuoden maaliskuussa. Työnkuvani on monipuolinen: vastaan lukion englannin ja ruotsin uusista oppikirjasarjoista ja niiden tuotekehityksestä.

Työpäiväni koostuu hyvin erilaisista tehtävistä ja muistuttaa monella tapaa palapeliä; pikkuhiljaa palaset loksahtavat paikoilleen ja kokonaisuus alkaa muodostua. Välillä työtahti on tiivis ja suorastaan lennän palaverista toiseen. Toisinaan taas saan varata useita tunteja hiljaiseen työskentelyyn, jolloin luen ja kommentoin oppikirjailijoiden tuottamaa tekstiä. Olen iloinen siitä, että minulla on Editassa mitä mainioin työpari ja tiimi, joiden takia pitkäänkin päivään mahtuu useita iloisia ja rentouttavia hetkiä.

Olen taustaltani filosofian maisteri sekä englannin ja ruotsin kielen opettaja. Olen aina ollut intohimoinen lukija ja kävin kansainvälisen peruskoulun englanniksi. Tämä yhdistelmä vei minut aikoinaan opiskelemaan englannin filologiaa Helsingin yliopistoon ja valmistuttuani opettajaksi alakouluun. Työ ala-asteen kielten opettajana ja päivittäinen yhteistyö niin oppilaiden kuin kasvatusalan ammattilaisten kanssa herätti kiinnostukseni kasvatustieteisiin, minkä takia aloitin kasvatustieteen maisteriopinnot. 

Siirtyminen koulumaailmasta Editaan töihin on sujunut mukavasti. Työskentelen edelleen tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa, mutta pääpaino opettamiseen sijaan on oppimateriaalien sisällöissä ja kehittämisessä. Työ Editassa on tuntunut vähän samalta kuin tuttuun ja turvalliseen kotikaupunkiin palaaminen, vaikka ala on minulle uusi ja opittavaa on paljon. Opettajan työ on antanut ja opettanut paljon, mutta kustannusalan parissa huomaan, kuinka vanha humanisti minussa nostaa jälleen päätään.

Työn vastapainoksi tykkään harrastaa liikuntaa ja nähdä ystäviä. Alkukesän parasta antia ovat lempeät ja valoisat illat sekä juuri avautuneet Helsingin maauimalat, joihin pulahtaminen työpäivän jälkeen on taivaallista.