Koulukoulu aukesi – verkkokurssin tavoitteena lisätä huoltajien ymmärrystä peruskoulun toimintatavoista

Peruskoulun arkeen johdattava verkkokurssi Koulukoulu julkaistiin 25.8. Koulukoulu on älylaitteella tai tietokoneella suoritettava lyhyt ja maksuton verkkokurssi, joka on suunnattu kaikille Suomen peruskoululaisten vanhemmille ja huoltajille. Kurssin tavoite on auttaa huoltajia päivittämään tietonsa peruskoulusta ja antaa heille uusia eväitä lastensa koulunkäynnin tukemiseen.

Koulukoulu-kurssin toteuttamisesta vastaa Edita Publishing Oy, ja sen on rahoittanut Opetushallitus osana #paraskoulu 2.0 -ohjelmaa. Kurssin tehtävät ja sisällön on suunnitellut kasvatusalan ammattilaisista koostunut työryhmä, jota on vetänyt kasvatustieteen tutkija ja tulevaisuuden oppimisen asiantuntija Päivi Nilivaara. Kurssin valmisteluun ovat osallistuneet myös Suomen Vanhempainliitto, Lukiolaisten liitto, Nuorten Suomi ry ja Suomen Rehtorit ry.  

Editan opetus- ja kasvatusalan koulutusten kehityspäällikkö Tarja Tuomaisen mukaan Koulukoulun idea on myös hälventää joidenkin huoltajien ja aikuisten huolia siitä, onko uusi opetussuunnitelma muuttanut koulumaailmaa liian nopeasti ja liian moderniin suuntaan.

Koulukoulu-verkkokurssi sisältää viisi eri osiota, jotka voi suorittaa omaan tahtiin. Osiot käsittelevät monipuolisesti peruskoulun opetussuunnitelmaa, arviointia sekä kodin ja koulun yhteistyötä. Yhden osion tekeminen kestää noin 15 minuuttia. Kurssi on pelillinen, ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa Into-Digital.

Koulukoulun tavoitteena on, että mahdollisimman moni peruskoululaisen huoltaja suorittaa verkkokurssin lukuvuoden 2020–21 aikana.

Koulukoulu-verkkokurssi ja kurssiin liittyvät materiaalit löytyvät osoitteesta: www.koulukoulu.fi

 

Lisätietoja:

Tarja Tuomainen
Kehityspäällikkö, Edita Publishing Oy
Koulukoulun projektivastaava
tarja.tuomainen@edita.fI
puh. 040 860 2214