Syysloma on lukuloma – kerää vinkit talteen

Syysloma on lukuloma! Olemme mukana kirja-alan järjestöjen yhteisessä Lukuloma-kampanjassa, jossa kannustetaan lomalaisia lukemisen pariin. Lukuloma on osa Opetushallituksen Lukuliikettä, joka tukee lasten, nuorten ja aikuisten lukuintoa. Tälle sivulle olemme koonneet opetus- ja lukuvinkkejä syyslomalle.

Rentouttavia lukuhetkiä kaikille lomalaisille!

Vinkit lukulomalle

LUKUVINKKEJÄ

Lukemista vailla? Katso Satakielen lukuvinkit ja -tehtävät yläkoululaisille

Syyslomalla on aikaa tehdä nojatuolimatkoja hyvän kirjan kanssa. Jos lomalukeminen vielä puuttuu, ota talteen Satakieli-sarjan kirjavinkit ja -tehtävät nuorille.

LUKUVINKKEJÄ

Mitä lukea syyslomalla? Katso Editan lukupiirin kirjavinkit

Lokakuussa luetaan! Lukuloma-kampanjan innoittamina kokosimme yhteen Editan lukupiirin kirjavinkit. Katso, mitä olemme viime aikoina lukeneet ja tutustu lukupiirin vetäjän Kirsi Raninin kirja-arvosteluihin.

OPETUSVINKIT

Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivä

Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää vietetään 10.10. Poimi Satakieli-sarjan oppikirjailijoiden opetusvinkit Aleksis Kiven tuotannon käsittelyyn oppitunnilla.

Tutustu äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaaleihin

YLÄKOULUN ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS

Satakieli

Satakieli on elämyksellinen oppimateriaalisarja, joka ohjaa oppilasta löytämään oman äänensä ja ilmaisutapansa. Satakieli kutsuu tutkimaan kielen merkityksiä teksteissä ja tulkitsemaan kirjallisuutta.

Satakieli 9 voitti kultaaa Best European Learning Materials Awards -kilpailussa vuonna 2019 yläkouluikäisille suunnattujen oppimateriaalien sarjassa.

LUKION ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS

Ääni

Ääni on Editan uusi lukion suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaalisarja. Ääni-sarja antaa opiskelijalle valmiuksia toimia nykyisessä moniäänisessä maailmassa: ajatella kriittisesti ja ilmaista itseään rohkeasti.

Sarjan oppimateriaalit julkaistaan sekä painettuina että digitaalisina, ja jokaiseen moduuliin kuuluu oma opettajan aineisto.