Huumorintäyteinen tarinamme tutustuttaa meidät kolmeen kaverukseen sekä pehmolelupingviini Ediin.

Tervetuloa tutustumaan Vinkkelin kylään Edin, Aapon, Hilkan ja Vanamon kanssa!

Eläköön! -oppimateriaalikokonaisuuden ihastuttavan tarinan on luonut lastenkirjailija Heidi Viherjuuri. Tarina vie seikkailulle Vinkkelin kylään, johon Aapo muuttaa juuri ennen koulun alkua. Ennestään toisilleen tutut kaverukset Hilkka ja Vanamo tutustuvat uuteen luokkakaveriinsa ja he aloittavat yhdessä koulupolkunsa.

Uuden kaverin myötä lapset oppivat tuntemaan myös veikeän suloisen Edi-pingviinin, joka on Aapon pehmolelu. Pikku hiljaa Aapo luottaa uusille ystävilleen salaisuuden, että Edi osaa puhua. Tämä innoittaa lasten mielikuvituksen valloilleen, ja huumorintäyteinen tarina voi alkaa!

Tutustu hahmoihin

EDI

Edi on suloisen veikeä pikku pingviini, joka tuo oppimiseen iloa ja vatsanpohjaa kutkuttavia nauruja. Edillä on tapana työntää pieni utelias nokkansa joka paikkaan ja joutua hassunkurisiin tilanteisiin. Edi on kuitenkin rohkea kokeilija ja tietää, että virheistä oppii.

AAPO

Aapo asuu kaksikielisessä perheessä, jonka uusi koti on rivitalossa. Hän rakastaa lukemista ja jalkapallon pelaamista. Edi saa vähän arasta Aaposta hassuttelevan puolen esille.

HILKKA

Hilkka asuu Vinkkelin kylän laitamilla luomumaatilalla. Hilkka on erityisen kiinnostunut luonnon tutkimisesta ja valokuvaamisesta. Hän on sinnikäs ja elämänmyönteinen ja nauttii seikkailuista.

VANAMO

Vanamo asuu isänsä kanssa kerrostalossa Vinkkelin kylän keskustassa. Vanamo on yritteliäs ja kiinnostunut luvuista ja laskemisesta. Hän on vauhdikas parkouraaja, jolta eivät ideat lopu.

Kuuntele näytteet tarinoista

Eläköön!-sarjan materiaalien jaksoja kuljettaa eteenpäin hauska kehyskertomus, jossa Hilkka, Vanamo, Aapo ja Edi seikkailevat. Lukuvuoden jokaiseen jaksoon liittyy kuunneltava tarina, joka kulkee käsi kädessä oppiaineiden teemojen ja sisältöjen kanssa, ja on saatavilla osana kaikkien oppiaineiden opettajan materiaalia. Tarinat on lukenut Riku Leskinen.

Tutustutaan Vinkkelin lapsiin

Jakson 1 aloitustarina ”Koulu alkaa”