Editan historian oppimateriaali palkittiin Euroopan parhaana

Editan yläkoulun oppimateriaali Memo 8 Historia palkittiin Best European Learning Materials Awards 2014 -kultamitalilla yli 12-vuotiaille suunnattujen oppimateriaalien sarjassa. Palkinto jaettiin Frankfurtin kirjamessuilla oppimateriaalikustantajien Education Forumilla.

Edita Publishingin kustannuspäällikkö Hanna Sokratous mainitsi kiitospuheessaan, että kirjantekijöiden ja kustannustoimittajien lisäksi suomalaisilla opettajilla on ollut olennainen panos oppimateriaalin valmistamisessa. Samasta teemasta puhui myös oppimateriaalikustantajien hallin esiintymislavalla professori Pasi Sahlberg todetessaan, että suomalaisen oppimisosaamisen tärkeä kivijalka on opettajien korkea koulutustaso ja osaaminen.

Memo on oppimateriaalisarja, joka korostaa historian taitojen opiskelua. Sarjaan kuuluu oppikirja, tehtäväkirja, digitaalinen tehtäväaineisto, äänikirja ja digitaalinen opettajan aineisto. Memon tekijät ovat Jussi Hanska, Kimmo Jalonen, Juhapekka Rikala ja Anu Waltari.

Best European Learning Materials Awards -kilpailun järjestää vuosittain European Educational Publishers Group (EEPG) yhdessä Frankfurtin kirjamessujen kanssa. Järjestäjien mukaan BELMA-kilpailuun osallistuvien määrä on vuosittain kasvanut, ja tänä vuonna osallistujia oli 20 eri maasta. Palkintoja jaettiin neljässä eri sarjassa. Edita oli tänä vuonna palkituista kustantamoista ainoa suomalainen.

Suomi on tänä vuonna Frankfurtin kirjamessujen teemamaa. Kaunokirjallisuuden ohella Suomi nostaa messuilla profiiliaan oppimisen ja koulutuksen kärkimaana teemalla ”Learning Comes from Finland”.

Lisätietoja: Hanna Sokratous, vastaava kustannuspäällikkö, Edita Publishing Oy, p. 040 860 2223, hanna.sokratous(at)edita.fi.

Liittyy aiheisiin