Ihon alle: Ihmisen anatomia ja fysiologia on nyt julkaistu myös äänikirjana – entistä paremmin kaikkien opiskelijoiden saavutettavissa

Editan sosiaali- ja terveysalan toisen asteen opintoihin suunnattu oppikirja Ihon alle – ihmisen anatomia ja fysiologia on nyt julkaistu myös äänikirjana. Kyseessä on Editan ensimmäinen ammatillisten opintojen oppimateriaalista tehty äänikirja ja ilmeisesti myös Suomen ensimmäinen sosiaali- ja terveysalan oppimateriaaleista tehty äänikirja!

– Äänikirjoista on tullut opettajilta paljon toiveita. Kaikki monikanavaista opiskelua helpottavat ominaisuudet ovat oppimateriaaleissa toivottuja, kertoo Editan kehityspäällikkö Sanna-Mari Hovi

Monikanavainen opiskelu voi olla helpompaa esimerkiksi opiskelijoille, joilla on oppimisvaikeuksia tai joilla on heikompi suomen kieli. 

– Ihmisen anatomia ja fysiologia on materiaali, jota käytännössä kaikki lähihoitajat tarvitsevat, koska se kuuluu heidän pakollisiin kursseihinsa. Äänikirjana se on entistä paremmin kaikille opiskelijoille saavutettavissa. 

Ihmisen anatomia ja fysiologia on tietylla tapaa klassikkokirja, jota ei tarvitse päivittää kovin usein eli äänikirja kestää aikaa.

 

Miltä kuulostaa tekoälyn lukema kirja?

Ihon alle -äänikirja on päätetty toteuttaa tekoälyn lukemana. Hovin mukaan se sopii hyvin kirjaan, jossa on paljon sananselityksiä ja faktaa. Lisäksi ääni on neutraali.

– Tässäkin on ajateltu sitä, että tekoälystä puuttuvat murteelliset ja muut painotukset, joita voi olla vaikea ymmärtää, jos on kielen kanssa haasteita. 

 

Ihon alle -äänikirja on tiiviisti kytköksissä digikirjaan, koska teoksessa kuvat ovat niin tärkeässä roolissa. Tässä tapauksessa äänikirja on siis ensisijaisesti tuki muulle oppimiselle tai se voi sopia tenttiin kertaukseen.

– Teemme varmasti jatkossakin uusista sote-alan digikirjoistamme myös äänikirjat, varsinkin jos tästä tulee hyvää palautetta, Hovi sanoo.

Kuuntele näyte äänikirjasta:

 

Liittyy aiheisiin