Verkkokauppa

Editan digikirjojen analytiikka uudistuu! Tutustu uusiin ominaisuuksiin

Syyslukukauden 2023 alussa käyttöön tuleva uudistettu analytiikka tukee opettajan työtä entistä paremmin. Analytiikan käyttöliittymään ja toiminnallisuuksiin tehdyt parannukset perustuvat käyttäjäpalautteeseen ja huolelliseen testaamiseen.

Hyviä uutisia! Editan digikirjojen analytiikka uudistuu. Uudistettu analytiikka tulee käyttöön Editan digikirjoissa syyslukukauden 2023 alussa. 

Uuden käyttöliittymän myötä analytiikan käyttö on entistä intuitiivisempaa ja sujuvampaa. Parannukset perustuvat opettajilta saatuun palautteeseen ja huolelliseen testaamiseen.

Tukee entistä paremmin opettajan työtä

Uusi selkeä käyttöliittymä ohjaa analytiikan tehokkaaseen ja mielekkääseen käyttämiseen. Tehtävissä edistymisen visuaalinen esitystapa ja datan järjestämismahdollisuudet eri näkymissä helpottavat kokonaiskuvan muodostamista ja tuen tarvitsijoiden havaitsemista.

Nostoja uuden analytiikan ominaisuuksista:

  • Opettajan on nopea valita ryhmä tai yksittäinen opiskelija ja helppo rajata tarkasteltava sisältö esimerkiksi digikirjan tiettyyn lukuun.
  • Opettaja voi vaihdella erilaisten näkymien välillä: yleis-, opiskelija- ja tehtävänäkymä.
  • Tarkennetun haun avulla tehtävämassaa voi suodattaa edelleen tehtävän vaikeustason ja asiasanojen perusteella.
  • Analytiikan yleisnäkymässä tehtävien nimet ovat selkeästi näkyvissä.
  • Opiskelijoiden edistymistä voi tarkastella joko prosentteina tai lukumäärinä.
  • Opiskelijat voi järjestää tehtyjen tehtävien tai saatujen pisteiden perusteella.
  • Tehtävien arviointi on aiempaa sujuvampaa: Opettaja voi arvioida kerralla joko yhden opiskelijan kaikki tehtävät tai tietyn tehtävän kaikilta opiskelijoilta. Opettajan on myös helppo nähdä tehtäväkohtaisesti, kuinka monesta vastauksesta hän on jo antanut palautetta.
Uudistuneessa analytiikassa tehtävien arviointi on aiempaa sujuvampaa.

Uudistuksia opiskelijan analytiikkaan

Myös opiskelijan analytiikkaan tulee huomattavia uudistuksia kesän 2023 aikana. Uudistuksen myötä opiskelija hahmottaa entistä paremmin, miltä oma osaaminen näyttää kokonaisuutena tai miten hän on edennyt esimerkiksi kirjan yhden osion tehtävissä.

Mahdollisuus suodattaa analytiikan sisältöä

Tuomme opiskelijalle opettajan analytiikasta tutut suodattimet, joiden avulla analytiikan voi rajata esimerkiksi vain kirjan tietyn osion sisältämiin tehtäviin. Suodattaa voi myös tehtävien asiasanojen ja vaikeustasojen perusteella.

Visuaaliset kuvaajat auttavat hahmottamaan kokonaisuutta

Opiskelijan analytiikkaan tulee lisäksi visuaalisia kuvaajia, joiden avulla tehtäväkokonaisuus hahmottuu nykyistä selkeämmin. Kuvaajat näyttävät opiskelijan edistymisen ja suoriutumisen kirjan kaikissa tehtävissä tai opiskelijan tekemien suodatusten mukaisissa tehtävissä.

Päivitämme sivua kevään aikana. Päivitetty viimeksi 15.5.2023

Tykkäsitkö? 3