Verkkokauppa

Digituotteet

Editan LOPS 2021:n mukaiset digioppimateriaalit, opettajan aineistot, digikokeet ja oppimisen seurannan analytiikka ovat uudistetussa digitaalisessa ympäristössä. Digioppimateriaaleja ja painettuja oppikirjoja voi käyttää joustavasti myös rinnakkain!

LOPS 2021 digituotteet

Digikirjat

Kaikki LOPS 2021:n oppimateriaalisarjamme sisältävät jokaiseen moduuliin digikirjan. Digikirja sisältää painetun kirjan sisällön lisäksi lisätehtäviä, ääni- ja videomateriaaleja sekä erilaisia oppimisen seurantaa ja muistiinpanojen tekemistä tukevia toimintoja.

Helppokäyttöisen digikirjan toiminnallisuudet tukevat opetussuunnitelman tavoitteita ja valmentavat sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin

 • Tiedon hakeminen on nopeaa. Sisältöön voi tehdä hakuja, korostuksia ja omia muistiinpanoja. Keskeisten käsitteiden selitykset aukeavat käsitettä napsauttamalla, ja ruotsin ja englannin kielen digikirjoista pääsee käyttämään Sanakirja.fi-palvelua.
 • Tehtävien tekeminen onnistuu digitaalisesti. Vastaukset tallentuvat ja tieto tehdyistä tehtävistä päivittyy digikirjan analytiikkaan, josta opiskelija näkee suorituksensa ja voi arvioida omaa oppimistaan.
 • Oppimista voi seurata ja arvioida reaaliaikaisesti. Opettaja voi seurata opetusryhmänsä edistymistä analytiikkanäkymästä sekä arvioida tehtäviä ja antaa niistä opiskelijoille palautetta.
 • Tieto opettajan ja opiskelijan välillä kulkee helposti. Opettaja voi lähettää ryhmälleen viestin esimerkiksi kotitehtävistä ja jakaa lisämateriaalia liittämällä viestiin linkin tai tiedoston. Opiskelija saa saapuneesta viestistä ilmoituksen suoraan digikirjaan.

Demot

Digikirja demot
Suomen kieli ja kirjallisuus – Ääni 1

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Suomen kieli ja kirjallisuus – Ääni Kielenhuolto

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Englanti – Quest 1–2

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Ruotsi – Gilla 3

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Matematiikka – Kaari MAA2

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Matematiikka – Kaari MAB3

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Fysiikka – Kvarkki 1–2

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Kemia – Ioni 3

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Historia – Opus 1

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Yhteiskuntaoppi – Kanta 1

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Terveystieto – Lukion Syke 1

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Psykologia – Skeema 1

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Filosofia – Minerva 1

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu
Digikirja demot
Uskonto – Uusi Arkki 1

Tutustu digikirjan demoon

Tutustu

Äänikirjat

Digikirjan käyttöoikeuteen sisältyy myös äänikirja. Mikäli äänikirja on oppimateriaalisarjasta saatavilla, digikirjassa näkyy kuulokkeiden kuva, jota painamalla äänikirja aukeaa.

Ääni- ja digikirjat tuovat digitaaliseen oppimiseen uusia ulottuvuuksia. Voit lukea tai kuunnella kirjaa missä vain: tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Äänikirja sisältyy seuraavien LOPS21-oppimateriaalisarjojen kaikkiin digikirjoihin:

Kemian Ioni- ja fysiikan Kvarkki-oppimateriaalisarjoissa äänikirja on saatavilla vain sarjan ensimmäiseen osaan. A1-englannin Quest- ja B1-ruotsin Gilla-sarjat sisältävät äänitteet kappaleteksteistä, sanastoista ja kuuntelutehtävistä.

Analytiikka

Kaikissa lukion digikirjoissamme on edistynyttä ja monipuolista oppimisanalytiikkaa, joka auttaa arvioinnissa ja tukee opetuksen suunnittelua. Edistyminen ja suoriutuminen digikirjan tehtävissä selviää yhdellä silmäyksellä analytiikan yhteenvedosta. Näkymää pystyy suodattamaan erilaisten asiasanojen, tehtävien vaikeustason ja sisällön mukaisesti.

Analytiikkaa kehitetään ja päivitetään jatkuvasti.

Sekä opettajalle että opiskelijalle oma näkymänsä

 • Opettaja voi seurata opetusryhmänsä edistymistä sekä ryhmä- että yksilötasolla: mitä tehtäviä opiskelijat ovat tehneet ja miten niissä on suoriuduttu. Opettaja voi lisäksi arvioida tehtäviä ja antaa niistä palautetta.
 • Opiskelija näkee omat tehtävänsä ja niistä saadut palautteet yhteenvetona. Oppimisanalytiikan avulla opiskelijan on helppo seurata omien taitojensa kehittymistä ja saada tukea oman osaamisen arviointiin.

Opettajan aineisto

Editan LOPS 2021 -oppimateriaalisarjojen jokaiseen moduuliin kuuluu kattava ja muokattava digitaalinen opettajan aineisto. Opettajan aineisto näkyy digikirjassa vain opettajalle ja tarjoaa välineitä monipuoliseen arviointiin ja opetuksen suunnitteluun.

Tiesithän, että opettajan aineistomme ovat sarjan käyttäjälle aina maksuttomia!

Opettajan aineisto helpottaa opettajan arkea

 • esitysaineistoja ydinsisällöistä
 • ohjeita materiaalin käyttöön sekä vinkkejä motivointiin, opetukseen ja monipuoliseen työskentelyyn
 • oppikirjan tehtävien vastaukset
 • koemateriaalia: itse muokattavia koetehtäviä ja valmiita Abitti-kokeita
 • muuta arviointia tukevaa materiaalia
 • lisämateriaalia ja vinkkejä opintojakson suunnitteluun.

Digikokeet

Digikokeet ovat kattava ja monipuolinen tuki opettajalle arvioinnissa. Digikokeissa käytettävä alusta tukee taitoja, joita opiskelija tarvitsee sähköisessä ylioppilaskokeessa.

Näin helppoa on digikokeen järjestäminen

 • Valitse koetehtävät: Selaa ja valitse kokeeseen valmiita koetehtäviä. Julkaise valmis koe.
 • Käynnistä digikoe: Käynnistä ja sulje koe manuaalisesti tai ajasta kokeen alkamis- ja päättymisaika etukäteen. Opiskelijat liittyvät kokeeseen koodilla ja voivat tehdä kokeen joko luokassa tai etänä.
 • Arvioi ja anna palautetta: Arvioi ja anna pisteet sekä palautetta avoimista tehtävistä. Avoimien tehtävien vastausten tekstiä voi myös kommentoida uuden korjaustyökalun avulla. Itsetarkistuvat tehtävät pisteytyvät automaattisesti.

Digikoealustaa kehitetään jatkuvasti ja uusia toiminnallisuuksia julkaistaan vaiheittain. Lue lisää digikokeiden ominaisuuksista ja tulossa olevista kehityskohteista täältä.

Seuraavien LOPS 2021 -oppimateriaalisarjojen jokaiseen moduuliin kuuluu digikoe:

Opiskelijan digiaineistot

Maksuton opiskelijan digiaineisto on tarkoitettu painetun oppikirjan käyttäjälle. Se sisältää oppikirjan kaikki digitaaliset ja audiovisuaaliset aineistot, kuten esimerkiksi tekstien äänitteet, kuuntelutehtävät ja videot sekä äänikirjan.

Digiaineistoa on saatavilla seuraaviin LOPS 2021 -oppimateriaalisarjoihin:

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Opettajapalvelumme on avoinna ma klo 9–16 ja ti-pe klo 8–16

020 450 010

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/alkava min + mpm)

Heikki Hapuoja

Aluemyyntipäällikkö
Vantaa, Keski-Uusimaa, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Pohjois-Pohjanmaa, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Lappi, Kainuu

050 300 3780