Lukion opettaja, katso käyttövinkit uusiin LOPS 2021 -digituotteisiimme!

Huomasitko jo nämä hyödylliset käyttövinkit uusien LOPS 2021 -oppimateriaaliemme käyttöönotossa? Julkaisemme myös somessa joka viikko uuden Viikon LOPS-käyttövinkin. Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa saadaksesi niksit suoraan feediisi!

Tule mukaan oppimateriaalien käyttökoulutukseen

Käyttökoulutuksessa saat lisätietoa muun muassa digimateriaalien käytöstä, ryhmien luomisesta, oppimisanalytiikasta ja digikokeista. Koulutukset järjestetään verkossa.

>> Katso tulevat koulutukset
>> Katso tilaisuustallenne

 

Hyödynnä maksuttomat käyttäjäetumme

Tarjoamme oppimateriaalisarjamme valinneelle opettajalle maksuttomat digitaaliset opettajan aineistot koko sarjan käytön ajaksi. Jotta saat edun käyttöösi, sinun tulee kirjautua verkkokauppaamme, jossa opettajan aineistot ovat käytettävissä. Rekisteröityminen on helppoa ja nopeaa.

>> Rekisteröidy
>> Kirjaudu sisään

 

Kirjaudu sisään kätevästi MPASSilla

Sekä opettaja että opiskelijat voivat kirjautua digioppimateriaaleihimme myös helposti MPASS-tunnuksilla. Voitte joko yhdistää jo olemassa olevat Edita-tunnukset MPASSiin tai kirjautua ilman Edita-tunnuksia.

>> Lue koko ohje ohjekeskuksessa

 

Aktivoi käyttöoikeudet opiskelijalle

Voidakseen käyttää oppilaitoksen hankkimaa digikirjaa opiskelijan tulee liittyä opettajan luomaan ryhmään. Luo ryhmä painamalla verkkokaupan tuotekortilla näkyvää Luo ja muokkaa ryhmiä -painiketta. Ryhmiä on mahdollista luoda Digikirjoihin ja Opiskelijan digiaineistoihin. Digikokeisiin opiskelijat sen sijaan liittyvät digikokeiden omalla etusivulla.

Avautuvasta näkymästä klikkaa Perusta uusi ryhmä. Anna järjestelmän luoma koodi opiskelijoillesi ja pyydä heitä liittymään ryhmään. Ryhmään liittyäkseen myös opiskelijalla on oltava henkilökohtaiset tunnukset Editan palveluun.

>> Lue koko ohje ohjekeskuksessa

 

Aktivoi lisenssi usealle opiskelijalle kerralla

Kun haluat aktivoida digikirjan lisenssin usealle opiskelijalle kerralla, voit käyttää Lisätoiminnot-valikon massatyökaluja. Valitse kaikki ryhmän jäsenet kohdasta ”Valitse kaikki” ja aktivoi heille käyttöoikeus kohdasta ”Anna käyttöoikeus”.

 

Digioppimateriaaliin voi liittyä myös toinen opettaja

Toinen opettaja toimii liittymiskoodin kanssa samalla tavalla kuin opiskelija, mutta opettajan ryhmäänliittymistoive jää odottamaan ryhmän luoneen kollegan hyväksyntää. Kun ryhmänvalvoja on vahvistettu ryhmään, hänellä on vastaavat oikeudet hallinnoida ryhmää kuin ryhmän luoneella opettajalla.

 

Näin luot digikokeen

Digikoe on oppilaitokselle maksullinen moduulikohtainen kokoelma valmiita koetehtäviä, joista voit koostaa kokeita. Digikoe on saatavilla valikoituihin oppiaineisiin. Uuden kokeen luominen aloitetaan napauttamalla painiketta Uusi koe. Koetta ei tarvitse koostaa kerralla valmiiksi, vaan sen voi halutessaan jättää luonnostilaan ja palata viimeistelemään myöhemmin.

Kun koe on valmis, se julkaistaan. Julkaistulle kokeelle generoituu liittymiskoodi, joka on opiskelijaryhmälle yhteinen. Opiskelija liittyy kokeeseen sivulla digikokeet.edita.fi. Lue tarkemmat ohjeet digikokeiden tekemiseen kuvakaappauksineen Ohjepankistamme.

>> Lue koko ohje ohjekeskuksessa

 

MOT Sanakirjat Gilla- ja Quest-digikirjoissa

Tiesitkö, että ruotsin Gilla- ja englannin Quest-sarjojen digikirjoihin on integroitu MOT Sanakirjat? 

Sanakirjat löytyvät sekä opettajan että opiskelijan digikirjojen yläpalkista. Klikkaamalla kirjaikonia avautuu hakupalkki, johon voi kirjoittaa suoraan hakusanan joko suomeksi tai ruotsiksi/englanniksi.

 

 

Digikirjan automaattinen kirjanmerkki

Avatessasi digikirjan voit etusivun kirjanmerkistä siirtyä näppärästi sivulle, jolle viimeksi jäit. Kirjanmerkkipainike on digikirjan oikeasta yläkulmasta löytyvä ikoni, jossa henkilö lukee kirjaa.

 

Bonusvinkki: Tyhjennä selaimen välimuisti

Kehitämme digikirjan ja digikokeiden ominaisuuksia jatkuvasti. Jotta varmasti saat päivitykset käyttöösi, suosittelemme aika ajoin tyhjentämään selaimen välimuistin esimerkiksi komennolla Ctrl+Shift+R.

 

Artikkelia päivitetty viimeksi 12.10.2021

 

 

Katso myös:

Uusi lukuvuosi on täällä! Näin otat digitaaliset oppimateriaalimme käyttöön

Katso ohjevideo uusien LOPS 2021 -digikirjojen käyttöön

LOPS 2021 -digituotteet on nyt julkaistu!

Liittyy aiheisiin