VerkkokauppaKirjaudu

Tutustu alakoulun oppimateriaaliemme toimitukseen!

Alakoulun oppimateriaaleja työstetään parhaillaan tehokkaan viisihenkisen tiimin voimin. Mikä oppimateriaalityössä innostaa, ja millaisia muistoja heillä on omilta alakouluajoiltaan? Tutustu toimitukseemme!

Vauhdikas ja iloinen alakoulun oppimateriaalitiimimme paiskii parhaillaan töitä sen eteen, että Editan uudet ja odotetut alakoulun oppimateriaalit ovat pian opettajien ja oppilaiden käytössä. Yhdessä oppikirjailijoidemme kanssa rakennamme täysin uudenlaista tarjontaa vahvalla ammattitaidolla ja rohkean uudistavalla otteella. 

Aapisen hahmo heräsi henkiin

Alakoulun oppimateriaalien visuaalinen ilme syntyy graafikko Minttu Mäkisen (kuvassa vasemmalla) käsissä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa tilastojen ja viestinnän visualisoinnin parissa. Kirjasuunnittelu on kuitenkin aina kiehtonut Minttua, ja oppikirjasuunnittelun ympärille syntyi myös opintojen lopputyö. 

– Alakoulun oppimateriaalityössä minua innostaa oppimateriaalien ylitsepursuava visuaalisuus! On mielenkiintoinen haaste suunnitella leikkisää ja visuaalisesti rikasta kokonaisuutta niin, että lopputulos on kuitenkin selkeä ja tukee uuden oppimista.

Minttu muistaakin elävästi oman aapisensa hahmot ja kuvitukset.

– Yksi hahmoista heräsi luokkahuoneessa henkiin, kun askartelimme siitä yhdessä pahvinuken ja kirjoittelimme sille viikoittain kirjeitä.

Aapiskukko edelleen tallessa

Alakoulun liiketoimintapäällikkönä työskentelee Reena Linna (kuvassa toinen vasemmalta). Reenalla on pitkä kokemus sekä opettajana, erityisopettajana että oppimateriaalien tuottajana.

– Taustani ansiosta minulla on paljon näkemystä tukea tarvitsevien lasten kasvatukseen ja opetukseen, Reena sanoo.

Työssään Reenaa innostaa yhteistyö hyvässä porukassa.

– Meillä alakoulun tiimissä on kyllä tosi hyvä fiilis ja yhdessä tekemisen meininki! Ja onhan tämä itse työ myös tosi innostavaa ja merkityksellistä. Tässä pääsee hyödyntämään monipuolisesti osaamistaan ja olemaan luova.

Reenan parhaat koulumuistot ovat ensimmäisiltä kouluvuosilta Kotkan Tavastilasta.

Kerttu-opettajan lempeä, huolehtiva ja opastava tyyli tuntui turvalliselta. Ensimmäisen opettajan lisäksi ikioma Aapiskukko tuntui tärkeältä ja rakkaalta, ja se on edelleen tallessa.

Lue lisää Reenasta >>

Turvallinen ilmapiiri salli heittäytymisen

Alakoulun kustannustoimittajina työskentelevät Elli Mannermaa (kuvassa keskellä), Miia Tyni (toinen oikealta) ja Heini Stewen (oikealla). 

Elli on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, ja on työskennellyt myös ennen Editaa monipuolisesti erilaisissa tehtävissä oppimateriaalien parissa. Elli kertoo, että alakoulun oppimateriaalien parissa työskentely on todella innostavaa ja mielenkiintoista.

– Työssäni parasta on se, miten koko tiimimme ja oppikirjailijamme haluavat aidosti asiakkaita kuunnellen tuottaa sellaista oppimateriaalia, mitä kouluissa tänä päivänä kaivataan. Lisäksi sydämessäni on erityinen paikka oppikirjojen kuvituksille!

Omaa alakouluaikaansa Elli muistelee lämmöllä. 

– Hauskana muistona ensimmäiseksi mieleen tulevat erilaiset hauskat näytelmät ja videot, joita usein teimme ainakin äidinkielen, teatteri-ilmaisun ja kielten oppitunneilla. Luokassamme oli ilmapiiri, jossa heittäytyminen ja hassuttelu oli helppoa.

Kyläkoulusta jäi lämpimät muistot

Miia on koulutukseltaan aineenopettaja, joka on käynyt oman alakoulunsa hyvin pienessä kyläkoulussa, jossa kaikki tunsivat toisensa nimeltä. 

– Koulussa oli ihanan yhteisöllinen tunnelma ja kouluaikaan liittyy valtavasti hyviä muistoja. Parhaiten mieleeni ovat kuitenkin jääneet erilaiset retket, joita teimme oman luokan ja välillä koko koulun voimin.

Parasta alakoulun oppimateriaalityössä on Miian mielestä työn merkityksellisyys ja monipuolisuus.

– On ihanaa työskennellä näin idearikkaiden tiimikavereiden ja oppikirjailijoiden kanssa. On myös todella palkitsevaa seurata, kuinka ideoista alkaa muodostua konkreettisia tuotteita.

Alakoulusta elinikäisiä ystäviä

Myös Heini on pian valmis aineenopettaja, jota innostaa työn merkityksellisyys, monipuolisuus ja mahtavat työkaverit. 

– On ihanaa, että pääsen olemaan mukana tällaisessa projektissa, jossa jokainen on hyvällä fiiliksellä mukana. Lisäksi pääsen oppimaan työssäni joka päivä uutta, ja se on mielestäni antoisaa.

Alakoulusta Heinille tulee ensimmäisenä mieleen välitunnit ja niiden yhteiset leikit koko luokan kanssa.

– Heti hyvänä toisena muistona mieleeni tulee lyhytelokuva, jonka teimme alakoulussa kolmosluokalla. Tämä lyhytelokuva on minulla edelleen tallessa ja olemme myöhemmin katsoneetkin tämän yhdessä ystävieni kanssa, jotka ovat kulkeneet mukanani alakoulusta asti.

Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 10