VerkkokauppaKirjaudu

Tutustu Gillan oppikirjailijoihin – LOPS 2021

Gilla on Editan uusi lukion B1-ruotsin oppimateriaalisarja. Sarjan innostavat tekstit ja tehtävät rohkaisevat opiskelijaa käyttämään ruotsin kieltä tosielämää muistuttavissa tilanteissa. Tekijäryhmä koostuu kokeneista opettajista, jotka ovat luoneet kattavan ja monipuolisen sisällön.

Tutustu alla tarkemmin sarjan oppikirjailjoihin!

Minna Aalto, Kuopion Lyseon lukio

Minna Aalto

”Innostukseni ruotsin kieltä ja pohjoismaisuutta kohtaan sai kipinän jo lukioaikoina, kun menin mukaan Pohjola-Nordenin toimintaan ja pääsin matkalle Boråsiin. Kokemus sai minut jatkamaan järjestötoimintaa, ja olen sittemmin mahdollistanut työni kautta kuopiolaisten lukiolaisten opintomatkoja ja kielikursseja Jönköpingiin, Grännaan ja Gotlantiin.

Rakastan myös työtäni opettajana upeiden nuorten kanssa. Olen edelleen ”liekeissä”, kun väännän rautalankamalleja kieliopista. Innostun helposti uusista haasteista, ja kun ystäväni antoi vinkin alkaa oppikirjailijaksi, en epäröinyt pitkään. Olisi hienoa, jos ruotsi nähtäisiin hyödyllisenä käyttökielenä – toivottavasti Gilla osaltaan edistää tätä!”

Nina Forsblom, Tammerkosken lukio

Nina Forsblom

”Työskentelen venäjän ja ruotsin lehtorina Tammerkosken lukiossa. Opetuksessani haluan aina kokeilla kaikkea uutta ja innovatiivista. Minulle on tärkeää, että opiskelijat oppisivat käyttämään opiskelemaansa kieltä todellisen tuntuisissa kielenkäyttötilanteissa. Oppimateriaalin vuorovaikutuksellisuus ja sisällön merkityksellisyys ovat olennaisia seikkoja hyvien oppimistuloksien saavuttamisessa. Ruotsi ja ruotsalainen kulttuuri ovat minulle rakkaita, ja teen vuosittain opiskelijoiden kanssa ”Ruotsia Ruotsissa” -opintoretken. Retket ovat tutustuttaneet ihaniin ihmisiin ja rikkaaseen kulttuuriin sekä toimineet inspiraation lähteinä Gillassa.”

Anna-Maria Hyvärinen-Andersson, Leppävaaran lukio

Anna-Maria Hyvärinen-Andersson

”Opetan A- ja B-ruotsia sekä englantia Leppävaaran lukiossa Espoossa. Rakastan ruotsia ja ruotsin kieltä, jopa niin paljon, että opiskelin opettajaksi Ruotsissa. Olen myös toiminut opettajana Ruotsissa monien vuosien ajan. Kaikenlainen kansainvälisyys on lähellä sydäntäni ja teenkin vuosittain opintomatkoja opiskelijoiden kanssa mm. Uppsalaan Ruotsiin sekä muihin maihin Erasmus-projektien kautta.

Gilla-kirjasarjan tekoon lähdin mukaan, koska se tuntui kiinnostavalta konseptilta. Gilla-materiaali motivoi opiskelemaan ruotsia ja kirjan aiheet ovat kiinnostavia sekä tehtävät monipuolisia. Minulle on tärkeää kehittää ruotsin kielen opiskelua ja käyttää monipuolisia menetelmiä jokaisella oppitunnilla. On tärkeää, että opiskelijat saavat harjoitella omalla tasollaan ja innostua ruotsin kielen opiskelusta! Gilla-materiaalista on moneksi ja kaikille löytyy jotakin. Me emme opeta, emmekä opiskele pakkoruotsia, vaan nautintoruotsia. Tule sinäkin mukaan Gilla-kirjasarjan pariin nauttimaan hyvästä ja toimivasta materiaalista!”

Satu Juuti, Tiirismaan lukio

Satu Juuti

”Opetan ruotsia ja venäjää Tiirismaan lukiossa Lahdessa. Meillä Tipalassa ei opiskella pakkoruotsia, vaan riemuruotsia – älsklingssvenska! Ruotsin kieli on ollut aina lähellä sydäntäni, ja yritänkin innostaa kaikkia puhumaan sitä rohkeasti. Kehitän mielelläni uutta ja tartuin innolla mahdollisuuteen lähteä tekemään Gilla-sarjaa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kieltä oppii käyttämällä ja harjoitus tekee mestarin!”

Annika Leino, Leppävaaran lukio

Annika Leino

”Työskentelen ruotsin ja englannin lehtorina Leppävaaran lukiossa Espoossa. Kielet ovat intohimoni niin niiden opiskelijana kuin opettajanakin. Ruotsia rakastan erityisesti. Siksi lähdin innoissani mukaan, kun Editalta kyseltiin halukkuuttani oppimateriaalin tekemiseen. Haluan osaltani olla mukana kehittämässä laadukasta ja monipuolista ruotsin oppimateriaalia. Ja todellakin: Gillan materiaalista on moneksi. Tervetuloa tutustumaan!”

Anna-Stiina Siitarinen, Tammerkosken lukio

Anna-Stiina Siitarinen

”Työskentelen ruotsin ja englannin lehtorina Tampereella. Opetan myös espanjaa. Minulle opettaminen on paljon muutakin kuin tuntien pitämistä ja asioiden välittämistä opiskelijoille. Se on kuuntelemista, itsensä haastamista, erilaisten ihmisten kohtaamista ja erityisesti heidän näkemistään yksilöinä. Sydämenasiani on löytää erilaisia oppimis- ja opettamistapoja, jotta jokainen opiskelija voi löytää oppimisen ilon itselleen sopivalla tavalla.

Gillan monipuoliset ja käytännönläheiset materiaalit tukevat nimenomaan eritasoisia ja erilaisia oppijoita. Gilla tarjoaa haasteita ja onnistumisen kokemuksia – kaikkea sopivassa suhteessa!”

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 14.10.2020.

Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 1