VerkkokauppaKirjaudu

Tutustu Lukion Sykkeen oppikirjailijoihin – LOPS 2021

Terveystiedon luotettava ja suosittu Lukion Syke -oppimateriaalisarja on uudistettu lukion uuteen opetussuunnitelmaan (LOPS 2021). Sarjan oppikirjailijat ovat kokeneita opettajia ja tutkijoita sekä pedagogiikan ja terveystieteiden monipuolisia asiantuntijoita.

Lukion Syke tarjoaa tietoja ja taitoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen niin koulussa kuin muussa elämässä. Opiskeluhyvinvointia tukee myös pedagogisesti huolella suunniteltu oppikirja, jonka helppolukuiset, selkeät ja käytännönläheiset sisällöt tekevät terveystiedon opiskelusta mielekästä ja innostavaa.

Tutustu alla tarkemmin sarjan oppikirjailijoihin.

Tiina Lehtinen

Tiina Lehtinen (TM) opettaa terveystietoa, filosofiaa, uskontoa ja psykologiaa Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa sekä toimii opettajankouluttajana ja ylioppilastutkintolautakunnan sensorina. Tiinalla on vankka pedagoginen osaaminen ja vuosikymmenten kokemus niin opettamisesta kuin oppikirjatyöstä. Terveystieto on Tiinan mielestä hieno elämänhallintaa syleilevä ja kehittävä oppiaine. Tiinaa innostaa oppikirjatyössä pedagogiikan kehittäminen.

Ismo Lehtinen

Ismo Lehtinen (LitM) opettaa terveystietoa ja liikuntaa Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa sekä toimii opettajankouluttajana. Ismo on työskennellyt lähes viisi vuotta kansainvälisissä tehtävissä Lähi-Idässä, Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Terveystiedon aihepiireistä Ismoa kiehtovatkin muun muassa terveyden ja hyvinvoinnin ulottuvuudet eri kulttuureissa.

Jaana Kinnunen

Jaana Kinnunen (TtM) työskentelee Tampereen yliopistolla terveystieteiden tutkijana. Jaanalla on myös terveystiedon opettajan ja sairaanhoitajan koulutus. Jaanan tutkimusaiheet liittyvät nuorten terveyskäyttäytymiseen, erityisesti päihteiden käyttöön. Oppimateriaalin teossa Jaanaa innostaa mahdollisuus kirjoittaa yleistajuisesti terveysaiheista nimenomaan nuorille.

Anu Linnansaari

Anu Linnansaari (LitM) toimii Pirkkalan yhteislukion terveystiedon ja liikunnan lehtorina sekä väitöskirjatutkijana Tampereen yliopistolla. Anulla on useamman vuoden kokemus opettamisesta ja tutkimustyöstä sekä oppi- ja tietokirjojen kirjoittamisesta. Terveystiedon opettamisen Anu kokee tärkeänä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyönä. Oppikirjojen kirjoittamisessa mielenkiintoista on mahdollisuus tehdä terveyden edistämistyötä rakenteellisemmalla tasolla. Kirjoittaminen on keino toimia sillanrakentajana tieteen ja käytännön välillä sekä luoda toimivia työkaluja opiskelijoiden oppimisen ja opettajien työn tueksi.

Olli Paakkari

Olli Paakkari (TtT, LitL) työskentelee terveystiedon yliopistonlehtorina Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Työssään hän kouluttaa terveystiedon aineenopettajia ja toimii tutkijana Terveyden edistämisen tutkimuskeskuksessa. Olli on pitkän työuransa aikana osallistunut monipuolisesti terveystieto-oppiaineen kehittämiseen, kuten oppiaineen teoreettisen perustan rakentamiseen, kansallisten opetussuunnitelmien laatimiseen ja arvioinnin uudistamiseen. Lisäksi hän on vastannut ylioppilastutkintolautakunnassa terveystiedon reaalikokeesta ja sen kehittämisestä sekä kirjoittanut terveystiedon oppikirjoja.

TERVEYSTIETO

Lukion Syke

Lukion Syke on lukion terveystiedon oppimateriaali, joka valmentaa opiskelijaa monipuoliseen tiedonkäsittelyyn, tiedonhankintaan, kriittiseen ajatteluun ja kokonaisuuksien hallintaan. 

Sarjan oppimateriaalit julkaistaan sekä painettuina että digitaalisina, ja jokaiseen moduuliin kuuluu oma opettajan aineisto.

Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 1