Toivottuja uudistuksia lukiolaisen lisensseihin

Olemme tänä keväänä työstäneet toivottuja uudistuksia Editan verkkopalveluun lukio-opiskelijalle. Jatkossa opiskelijan on muun muassa mahdollista säilyttää käyttäjätilinsä verkkopalvelussamme valmistumisen jälkeenkin ja hän voi maksutta jatkaa myös käyttämäänsä digipakettilisenssiä kolmella kuukaudella. Tutustu kaikkiin uusiin toiminnallisuuksiin!

Valmistuvan lukio-opiskelijan käyttäjätilin säilyttäminen

Valmistumisen kynnyksellä oleva lukio-opiskelija voi lisätä Editan verkkopalveluun oman sähköpostiosoitteensa ennen kuin MPASSid-tunnus tai koulun sähköpostiin perustuva käyttäjätunnus lakkaavat toimimasta.

Kun opiskelijalla on käyttäjätililleen toimiva sähköpostiosoite ja salasana

  • hän voi valmistumisen jälkeenkin jatkaa Editan verkkopalvelun ja koulun hankkimien digimateriaalien käyttöä.
  • hänellä säilyy mahdollisuus jatkaa koulun hankkimien lisenssien voimassaoloa maksutta kolmella kuukaudella.
  • henkilökohtaiset merkinnät digikirjoissa jäävät talteen ja niihin voi palata silloinkin, jos opiskelija myöhemmin omaan lukuunsa ostaa uuden lisenssin digikirjaan.

Ohjeet tilin säilyttämiseksi >>

Opiskelija voi nyt maksutta jatkaa myös digipakettilisenssiä

Lukio-opiskelija voi maksutta jatkaa koulun ostamien lisenssien voimassaoloaikaa kolmella kuukaudella. Lukiolisenssien lisäksi etu koskee nyt myös digipaketteja! Digipakettia jatkamalla opiskelijan käyttöoikeus paketin sisältämiin materiaaleihin on voimassa lokakuun loppuun asti, eli sopivasti esimerkiksi syksyn ylioppilaskirjoituksia varten. 

Opiskelija itse jatkaa lisenssejä Editan verkkopalvelussa, missä hänelle myös näkyvästi muistutetaan päättymässä olevista lisensseistä. Lisenssin jatkaminen on mahdollista ennakoivasti jo 30 päivää ennen lisenssin voimassaolon päättymistä ja vielä 30 päivää lisenssin umpeutumisen jälkeen.

Lue lisää >>

12 kk pituinen digipaketti myös yksityisasiakkaalle

Kesällä 2024 Edita julkaisee digipaketit myös niille opiskelijoille, jotka ostavat lisenssinsä itse. Yksityisasiakkaan digipaketti on mahdollista hankkia Editan kaikista lukiosarjoista ja on voimassa 12 kk ostohetkestä. Digipaketti sisältää sarjan kaikkien moduulien digikirjat, myös mahdollisen kertauskurssi-materiaalin.

Digipaketin lukuvuosikohtaiset aktivointikoodit helposti opettajan näkymässä

Uudistimme verkkopalvelumme opettajan näkymää siten, että aktivointikoodien kanssa toimiminen on opettajalle entistä helpompaa. 

Digipakettilisenssien uudistunut näkymä, jossa näkyvät molemmat saatavilla olevat aktivointikoodit.

Opettaja näkee digipaketille kaksi koodia:

  • Kuluvan lukuvuoden aktivointikoodi antaa opiskelijalle käyttöoikeuden digipaketin sisältämiin digikirjoihin saman tien. Käyttöoikeus on voimassa lukuvuotta seuraavan heinäkuun loppuun asti eli 31.7. saakka.
  • Tulevan lukuvuoden aktivointikoodin voi tarvittaessa jakaa opiskelijoille ennakkoon. Koodi alkaa kuitenkin toimia vasta kyseisen lukuvuoden alkaessa 1.8., mistä käynnistyy myös käyttöoikeuden voimassaoloaika.

Lue lisää >>

Liittyy aiheisiin