VerkkokauppaKirjaudu

Uudistunut tehtäväpaketti-digityökalu mahdollistaa tehtävien antamisen suoraan digikirjassa

Tuntitehtävät, kotitehtävät, viikkotehtävät, kurssitehtävät, lisätehtävät… Opettajien opiskelijoilleen antamilla tehtäväpaketeilla on monia nimiä kontekstista riippuen. Me Editalla olemmekin innoissamme saadessamme esitellä uusimman lisäyksen opettajan digityökalupakkiin: tehtäväpaketti on joustava ja helppokäyttöinen työkalu, joka mahdollistaa tehtäväkokonaisuuksien antamisen suoraan digikirjassa kaikissa edellä mainituissa tilanteissa.

Uudistuneeseen tehtäväpaketti-toimintoon pääsee tutustumaan Editan digikirjoissa vielä loppukevään aikana, joten sen voi ottaa käyttöön viimeistään syksyn 2024 opetuksessa. Tehtäväpakettia voi käyttää kaikissa lukion digikirjoissa, useimmissa ammatillisissa digikirjoissa sekä seuraavissa yläkoulun sarjoissa: Luode, Lumous, Säde, Memo Historia, Memo Yhteiskuntaoppi, Mosaiikki, Valmentaja, Syke ja Satakieli.

Toiminnallisuudet on kehitetty yhteistyössä opettajien ja opiskelijoiden kanssa

Meille on tärkeää, että digitaaliset tuotteemme vastaavat todellisiin koulumaailman tarpeisiin ja tukevat työtäsi opettajana. Tehtäväpaketti-toimintoa kehittäessämme olemmekin osallistaneet kymmeniä opettajia, oppilaita ja opiskelijoita sekä yläkoulusta että lukiosta toiminnallisuuksien kehitystyöhön. 

Huolellisen käyttäjätutkimuksen ja -testauksen ansiosta tehtäväpaketti-toiminnallisuutta suunniteltaessa on otettu huomioon, että opettajat voivat käyttää sitä monenlaisissa tilanteissa. Tehtäväpaketti mahdollistaa oppitunnin aikana tehtävien tuntitehtävien merkitsemisen, kotitehtävien antamisen sekä esimerkiksi lukiossa koko opintojakson mittaisten tehtäväsarjojen osoittamisen suoraan digikirjaan.

Paketin luominen on tehty opettajalle helpoksi: opettajana voit lisätä pakettiin haluamasi tehtävät ja valita sitten ryhmän tai yksittäiset opiskelijat. Voit myös tarkentaa tehtävänantoa kirjoittamalla paketin yhteyteen saatesanat, asettaa halutessasi määräpäivän ja kopioida paketin pohjaksi toiselle versiolle – esimerkiksi eriytetylle paketille tai toiselle ryhmälle annettavaksi.

Opiskelijalta tehtävät eivät enää jää niin helposti huomaamatta, sillä kun opettajana julkaiset tehtäväpaketin, opiskelijasi saavat siitä ilmoituksen omaan digikirjaansa. Myös tehtävien tekeminen ja digikirjassa navigoiminen helpottuu, kun opiskelija voi avattavasta sivupaneelista siirtyä suoraan tehtäväksi merkittyihin tehtäviin. 

Toiminnallisuudet opettajalle

Tehtäväpaketin luominen

Opettajan näkymässä voit

 • koostaa digikirjan tehtävistä tehtäväpaketin ryhmälle, ryhmän sisällä valituille opiskelijoille tai yksittäiselle opiskelijalle. 
 • luoda tehtäväpaketin sisältösivulta tai analytiikkanäkymästä.
 • nimetä tehtäväpaketin.
 • liittää tehtäväpaketin yhteyteen saatesanat tai lisäohjeita. 
 • halutessasi lisätä kokonaisuudelle määräpäivän ja -kellonajan. 
 • tallentaa tehtäväpaketin luonnoksena ja jatkaa sen muokkaamista myöhemmin ennen kuin julkaiset sen opiskelijoille.
 • kopioida tehtäväpaketin ja osoittaa sen toiselle ryhmälle (tai toisen ryhmän yksittäisille opiskelijoille) tai käyttää kopiota pohjana uutta tehtäväpakettia luodessasi.

Tehtäväpaketti julkaistaan opiskelijoille vasta, kun opettajana painat “julkaise”-painiketta. Siihen asti tehtäväpaketti on luonnos, eikä se näy opiskelijoille.

Tehtäväpakettien arviointi

 • Näet hallintanäkymässä, miten opiskelijat ovat suoriutuneet tehtäväpaketin tehtävissä. 
 • Siirryt helposti arvioimaan tehtäväpaketin tehtäviä Kaikki tehtäväpaketit -näkymästä.
 • Näet, kuinka moni opiskelija on palauttanut tehtäväpaketin.

Tehtäväpakettien hallinnointi 

 • Sinulla on mahdollisuus järjestää tehtäväpaketteja hallintanäkymässä eri tavoin, kuten esimerkiksi määräpäivän tai nimen mukaan.
 • Voit arkistoida vanhat tehtäväpaketit, jolloin ne poistuvat opiskelijoiden tehtäväpakettinäkymästä, mutta jäävät sinulle näkyviin arkistoituina.
 • Voit poistaa turhat tehtäväpaketit, jolloin ne poistuvat sekä sinulta että opiskelijoilta
Tehtäväpakettien hallintanäkymä.

Toiminallisuudet opiskelijalle/oppilaalle

Opiskelijan/oppilaan näkymässä hän

 • saa ilmoituksen digikirjaansa, kun olet opettajana julkaissut hänelle tehtäväpaketin.
 • näkee avattavasta sivupaneelista helposti palauttamattomat että jo palautetut tehtäväpaketit.
 • näkee tehtäväpaketin nimen, tehtävien lukumäärän, ohjeet ja tehtävien määräajan, jos sellainen on asetettu.
 • voi navigoida sivupalkin tehtävien nimistä suoraan digikirjaan sivulle, jossa tehtävä on.
 • voi merkitä tehtäväkokonaisuuden palautetuksi, jolloin hän pysyy paremmin kartalla siitä, mitkä kokonaisuudet hän on jo palauttanut.
 • näkee hänelle osoitetut tehtäväpaketit myös myös analytiikan Tehtäväpaketit-välilehdellä.
 • voi järjestää tehtäväpaketteja analytiikkanäkymässä eri tavoin, kuten esimerkiksi määräpäivän tai nimen mukaan.
 • pääsee helposti katsomaan arviointinäkymästä arvioinnit, jotka olet opettajana tehtäväpaketin tehtäviin jättänyt.
Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 3

Jatkuva palaute auttaa meitä kehittämään digitaalisia tuotteitamme

Yhteistyö opettajien ja opiskelijoiden kanssa ei pääty toiminnallisuuden julkaisuun. Kuuntelemme palautetta herkällä korvalla myös julkaisun jälkeen, jotta voimme jatkuvasti kehittää digikirjojamme vastaamaan paremmin koulumaailman todellisiin tarpeisiin. 
Mikäli haluat jättää toiveita tai palautetta digituotteistamme, ota meihin yhteyttä. Kaikki palaute auttaa meitä kehittämään tuotteitamme entistä paremmiksi.