VerkkokauppaKirjaudu

Tutustu Matkan oppikirjailijoihin – LOPS 2021


Matka on lukion elämänkatsomustiedon oppimateriaalisarja, joka perehdyttää oppiaineen keskeisiin aiheisiin, kysymyksiin ja niistä tehtyyn monitieteelliseen tutkimukseen.

Matka-sarja innostaa tutustumaan katsomusten moninaisuuteen ja tuo niihin liittyvät kysymykset lähelle opiskelijan omaa elämää. Sarja kannustaa kriittiseen ja reflektiiviseen ajatteluun, laaja-alaiseen ymmärrykseen sekä erilaisten ihmisten ja ajatusmaailmojen kohtaamiseen.

Matka tukee opiskelijaa saavuttamaan elämänkatsomustiedon tärkeimmän tavoitteen: ymmärtämään itseään ja muita osana yhteistä maailmaa sekä muodostamaan perustellun oman käsityksensä katsomuksellisista kysymyksistä.

Tutustu alla tarkemmin sarjan oppikirjailijoihin!

Ilmari Hirvonen

Ilmari Hirvonen on elämänkatsomustiedon ja filosofian oppikirjailija sekä väitöskirjatutkija Helsingin yliopistolla. Hän on myös filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajien ainejärjestön (FETO) nykyinen puheenjohtaja. Hirvonen on osallistunut kansallisten opetussuunnitelmien valmisteluun ja toimii Ukri Pulliaisen kanssa filosofian olympialaisten valmentajana. Lisäksi hän on YTL:n apujäsen elämänkatsomustiedon ja filosofian jaoksissa. Hirvosta kiinnostaa erityisesti hyvän argumentaation perusteet, tieteen menestyksen salaisuus ja uskonnonfilosofia.

Minna-Kerttu Kekki

Minna-Kerttu Kekki on kasvatusfilosofi, tietokirjailija ja YTL:n apujäsen. Hän työskentelee Oulun yliopistossa tutkijatohtorina ja Kasvatuksen kehittämiskeskus Opinkirjossa asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on filosofian ja elämänkatsomustiedon opettaja. Kekkiä kiinnostavat erityisesti käytännönläheiset yhteiskuntafilosofiset kysymykset sekä omien juurien selvittäminen.

Matti Mäkikangas

Matti Mäkikangas on elämänkatsomustiedon ja filosofian opettaja sekä oppikirjailija. Hän on suunnitellut elämänkatsomustiedon verkko-opetusta lukiossa ja osallistunut ET:n kansallisen opetussuunnitelman kehittämistyöhön. Mäkikankaan tausta on teologiassa ja konfliktintutkimuksessa. Hän on erityisen kiinnostunut katsomusten moninaisuudesta ihmisten arjessa ja ymmärryksessä.

Ukri Pulliainen

Ukri Pulliainen on elämänkatsomustiedon ja filosofian opettaja sekä oppikirjailija, joka on entisenä FETOn pitkäaikaisena puheenjohtajana osallistunut filosofian ja elämänkatsomustiedon valtakunnallisten opetussuunnitelmien laatimistyöhön. Samalla hän on ollut viemässä oppiaineita ulos koululuokista Nuorten filosofiatapahtuman, Sokrates-väittelykilpailun ja kansainvälisten filosofia-olympialaisten kautta. Hän on toiminut myös estetiikan tuntiopettajana sekä opetusharjoittelun ohjaajana. Erityisen kiinnostunut Pulliainen on kaikesta.

Sini Salminen

Sini Salminen on sosiaali- ja kulttuuriantropologi. Hän on Soveltavan antropologian verkoston perustajajäsen. Salminen on kiinnostunut erityisesti kulttuurin vaikutuksista ja merkityksistä katsomuksille globaalissa maailmassa.

Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 1