VerkkokauppaKirjaudu

Ääni-sarja on valmis – tutustu uutuuksiin ja kesän päivityksiin

Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden Ääni-sarja on valmis: Ääni sisältää oppikirjat, digikirjat, opiskelijan digiaineistot, opettajan aineistot ja digikokeet
moduuleihin ÄI1–ÄI11 sekä Ääni Kielenhuolto -oppimateriaalin koko lukion ajaksi. Jos opiskelijoillasi on käytössä Ääni-digipaketti, he saavat käyttöönsä kaikki sarjan digikirjat.

Oletko jo tutustunut Äänen uutuuksiin?

Ääni 9 Vuorovaikutus 3 perehtyy vuorovaikutusosaamiseen tulevaisuustaitona ja vahvistaa ryhmäviestintä- ja esiintymistaitojen hallintaa. Lisäksi harjoitellaan monipuolisesti opiskelussa ja työelämässä tarvittavia vuorovaikutustaitoja. Tehtävät syventävät lukutaidon kokeen vuorovaikutusaineistojen analysointitaitoja ja valmentavat PUHVI-kokeeseen.

Ääni 10 Kirjoittaminen 2 kehittää kantaa ottavien ja pohtivien tekstien kirjoitustaitoja: näkökulman rajaamista, aineistojen hyödyntämistä, rakenteen hallintaa ja omaäänisen tyylin löytämistä. Ääni 10 ohjaa vankasti ylioppilaskokeeseen. Tarkat ohjeet, kattavat tehtävät ja opiskelijoiden esimerkkitekstit tukevat kirjoitustaidon kokeeseen valmistautumista.Ääni 11 Tekstien tulkinta 2 syventää tekstien tulkintataitoja ja kertaa erilaisten aineistojen analysoinnissa tarvittavia käsitteitä. Ääni 11 tarjoaa erinomaiset valmiudet ylioppilaskokeeseen ja perehdyttää lukutaidon kokeen rakenteeseen, vastaustekniikkaan ja arviointiin. Harjoittelua tuetaan opiskelijoiden esimerkkiteksteillä ja havainnollistamalla lukutaidon kokeen eri tehtävätyyppejä.


Tutustu koko sarjaan >>
Tilaa maksuton kahden viikon koekäyttö digikirjoistamme >>

Digikokeet valmentavat ylioppilaskokeeseen ja Puhvi-kokeeseen

Ääni 9 Digikokeet ja Ääni 10–11 Digikokeet ovat ilmestyneet. Digikokeet sisältävät moduulin koetehtäväpaketit sekä oppikirjaan kuuluvat luku- ja kirjoitustaidon tehtävät ja S2-tehtävät. 

  • Ääni 9 Digikokeet sisältävät lukutaidon tehtäviä vuorovaikutusaiheisiin liittyvistä ja audiovisuaalisista aineistoista. Lisäksi digikokeissa on harjoituspaketti Puhvi-kokeeseen valmistautuville.
  • Ääni 10–11 Digikokeet tarjoavat lukutaidon ja kirjoitustaidon koetehtävät preliminäärikoetta varten. Syksyllä 2023 digikokeet täydentyvät S2-preliminäärikokeen tehtävillä.

Digikoealustalla opettaja voi laatia kokeen valmiista tai omista koetehtävistä, julkaista kokeen ryhmälle ja antaa palautetta vastauksista arviointityökaluilla.

Näin käytät digikokeita >>

Äänen digikirjojen uusimmat päivitykset

Äänen digikirjoihin on tehty kesän aikana seuraavia päivityksiä:

  • Oppikirjan sivunumerot näkyvät nyt digikirjan sisällysluettelossa sekä teoria- ja tehtäväsivuilla, mikä helpottaa digikirjan ja painetun oppikirjan yhteiskäyttöä.
  • Tehtävien vaikeustasot on tuotu näkyviin digikirjan sisällysluetteloon. Vaikeustason näkee edelleen myös tehtävän oikeasta yläkulmasta.
  • Pitkien aineistotekstien luettavuutta on parannettu niin, että ne ovat luettavissa leveässä palstassa. Näin tehtävän ja aineistotekstin voi asettaa helpommin vierekkäin eri välilehdille.
  • Digikirjojen analytiikka on uudistunut. Uuden analytiikan näkymässä opiskelijoiden tehtävien arviointi ja tekstien kommentointi on aiempaa sujuvampaa.

Lisäksi digikirjoihin ja opettajan aineistoihin tehdään syksyn aikana seuraavia päivityksiä:

  • Tehtävien asiasanoitus päivittyy, ja sen avulla tehtäviä on helppo hakea ja suodattaa näkyviin analytiikassa.
  • Ääni 9–11:n opettajan aineistot täydentyvät valmiiksi syyskuussa.
Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 3