VerkkokauppaKirjaudu

Editan alakoulun liiketoimintapäälliköksi on nimetty Reena Linna

Reena Linna on aloittanut Editan uuden alakoululiiketoiminnan päällikkönä 17. tammikuuta alkaen. Hänen tehtävänään on startata Editan alakoulun oppimateriaalien tuotanto, sillä tarinamme pidettyjen oppimateriaalien tekijänä jatkuu seuraavaksi myös alakoulussa.

– Haluamme tarjota maailman parhaimmille alakoulun opettajille uusia ja innostavia oppimateriaaleja. Jatkossa tarjontamme kattaakin oppimateriaalit alkuopetuksesta aina jatko-opintoihin asti, sanoo Editan oppimisen liiketoimintajohtaja Tomi-Pekka Niukkanen

– Alakoulun oppimateriaalit eroavat osin paljon ylempien kouluasteiden oppimateriaaleista ja Reenan myötä saamme Editalle vankkaa osaamista nimenomaan alakouluoppimateriaaleista.

Linna on innoissaan siitä, että pääsee Editalla luomaan jotain aivan uutta. Hän näkee Editan oppimateriaalien laajentamisen alakouluun mielenkiintoisena ja positiivisena siirtona. Editalla on hyvä pohja laajentaa oppimateriaalituotantoa alakouluun, sillä vahvaa kokemusta on jo yläkoulun, lukion ja ammatillisen koulutuksen oppimateriaaleista.

– On hyvä, että alalle tulee kilpailua, koska terve ja reilu kilpailu kehittää koko alaa. Sitä kautta oppimateriaalit kehittyvät entistä parempaan suuntaan, Linna sanoo. 

Hän siirtyi Editalle Sanoma Prolta, jossa hän työskenteli tuotepäällikkönä matematiikan oppimateriaalien parissa. Koulutukseltaan hän on luokanopettaja sekä erityisopettaja ja työskennellyt ennen oppimateriaalibisnekseen siirtymistä koulumaailmassa 13 vuotta.

Opettajataustasta on ehdottomasti etua oppimateriaalien tekemisessä. Koulumaailma kuitenkin muuttuu nopeasti, minkä vuoksi Linnan mielestä on olennaista pysyä kartalla koulun kehityksessä. 

– On tosi tärkeää olla tiiviisti yhteydessä kenttään, käydä kouluilla ja tavata opettajia sekä oppilaita. Oppimateriaalit syntyvät yhteistyössä käyttäjien kanssa, Linna kertoo. 

Hän onkin kiertänyt aiemmassa työssään kouluissa eri puolella Suomea ja tehnyt paljon tuotekehitystä alakoulun oppimateriaalien parissa. Hänellä on jo paljon ideoita ja ajatuksia siitä, millaisia uudet alakoulun oppimateriaalit voisivat olla.

– Meillä on loistavat edellytykset luoda Editan alakoulusta menestystarina, Linna sanoo.

Lisätietoja:

Tomi-Pekka Niukkanen
oppimisen liiketoimintajohtaja, Edita
tomi-pekka.niukkanen@edita.fi
020 450 00

Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 5