VerkkokauppaKirjaudu

Tutustu Gillan ja Questin digikirjojen lisämateriaaleihin

Editan lukion kielten oppimateriaalisarjojen digikirjat sisältävät runsaasti lisämateriaalia kielen oppimisen tueksi. Tutustu B1-ruotsin oppimateriaalisarjan Gillan sekä A1-englannin sarjan Questin digitaalisiin ominaisuuksiin!

Lukion kielten oppimateriaaleissamme digitaalisuus on vahvasti läsnä. Sarjat kannustavat opiskelijaa käyttämään eri sovelluksia kielen oppimisen tukena. Digikirjoissa on runsaasti linkkejä ja digitaalista oheismateriaalia sekä muun muassa suora pääsy Sanakirja.fi-palveluun, josta löytyy sanastoa, kielioppitietoa, käyttöesimerkkejä ja sanontoja.

Gillan pelit kannustavat ruotsin oppimiseen

Gilla-sarjassa on useita kivoja pelejä ruotsin kielen oppimisen tueksi. Esimerkiksi Gilla Kviss -peli (Gilla 1–2) testaa leikkimielisesti opiskelijan laaja-alaista osaamista. Pelin avulla opiskelijat tutustuvat kulttuuriin, historiaan ja maantieteeseen, kielitietoisuuteen sekä ruotsin ja suomen kieleen. 

X-breikit yhdistävät taukojumpan ja kieliopin harjoittelun hauskalla tavalla. Gilla 1–2 sisältöihin liittyviä pelejä on myös luotu suoraan muun muassa Baamboozleen, Gimkitiin ja Kahootiin.

Gilla 3 -oppimateriaalissa on hauska muistipeli, joka on samalla pieni tietopaketti Gilla 3:n aihepiireistä. Gilla 4:sta löytyy Gilla Miljö -peli, joka on leikkimielinen tietovisa ympäristöön liittyvistä kysymyksistä, sekä Gilla Verb -peli, jossa opiskelijat kilpailevat leikkimielisesti toisiaan vastaan taivuttamalla verbejä oikein.

Sarjan eri osissa on mukana valmiit Quizlet-opiskelusetit, joiden avulla voi harjoitella kirjan sanastoa ja kielioppia. Sanapalapelien avulla voi harjoitella kirjan tekstien sanoja ja teemasanastoja.

Gillan mediatehtävät tutustuttavat opiskelijan jokaisessa moduulissa erilaisiin medioihin ja ruotsinkielisiin materiaaleihin. Kieli- ja kulttuurivinkkien avulla opiskelijalle tulevat tutuksi ruotsin kieli ja kulttuuri niin kotimaisesta kuin pohjoismaisestakin näkökulmasta. 

Gillan ja Questin digikirjoissa on suora pääsy Sanakirja.fi-palveluun, josta löytyy sanastoa, kielioppitietoa, käyttöesimerkkejä ja sanontoja.

Quest sisältää paljon lisämateriaalia niin opiskelijalle kuin opettajalle

Quest-sarjan digikirjoissa on paljon lisätehtäviä ja lisämateriaalia niin teksteihin, sanastoihin kuin kielioppiin. Kaikkia tekstien ja teemasanastojen sanastoja voi harjoitella myös Quizletissa. Digimateriaalissa on suorat, päivitetyt Quizlet-linkit.

Lisäksi Sanakirja.fi-palvelun avulla voi laajentaa olemassa olevaa sanavarastoaan entisestään. Kieliopin harjoittamisen tueksi opiskelijalle on Prezi- ja PowerPoint-esitykset sekä Vimeo-videot tärkeimmistä kieliopin aiheista.

Opettajalle Quest-sarja tarjoaa kattavan opeaineiston lisämateriaaleineen jokaiseen moduuliin. Kussakin Quest-kirjassa opettaja voi käydä lataamassa koko kurssin lisämateriaalit itselleen Opettajan aineiston pääsivulla.

Tämän syksyn aikana päivitämme myös kaikki Quest-sarjojen Abitti-kokeet uusimpaan Bertta-muotoon. 

Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 3