VerkkokauppaKirjaudu

Luotsaa opiskelijasi ylioppilaskirjoituksiin Opuksella

Opus-sarjan asiantuntevat sisällöt ja monitasoiset tehtävät valmentavat luotettavasti historian ylioppilaskokeeseen. Sarjan monipuoliset oppikirjat auttavat jokaista abia pääsemään tavoitteisiinsa. Marraskuussa 2023 Opus-sarja täydentyy kertauskirjalla.

Opus on varmin valinta abiturientille

Opuksen pedagogisena lähtökohtana on historialle ominaisten taitojen ja ajattelutapojen opetus. Se on ainoa suomalainen historian oppimateriaalisarja, joka ohjaa ja opettaa johdonmukaisesti lähteiden tulkintaan. Tutkijoiden ja opettajien yhteistyönä valmistunut Opus sisältää myös takuuvarmasti ajantasaisia tulkintoja historian keskeisimmistä sisällöistä.

Opuksella opiskeleva hallitsee lähteiden tulkinnan

Lähteiden tulkinta on avainasemassa historian ylioppilaskokeessa menestymisen kannalta. Opuksen avulla kertaava abiturientti voi harjoitella lähteiden tulkintaa satojen monipuolisten ja eri tasoisten aineistojen avulla.  

Opuksen oppimateriaalit antavat kokelaalle selkeät ohjeet erilaisten lähteiden kanssa toimimiseen. Ne valmistavat opiskelijaa lähteiden käyttöön ainutlaatuisella tavalla purkamalla vaikeat prosessit konkreettisiin vaiheisiin.

Opus Historian kertauskirja ilmestyy marraskuussa

Asiakkaiden toiveesta Opus-sarja täydentyy loppuvuodesta kertauskirjalla! Opuksen digitaalinen kertauskirja sisältää monipuolisesti tietoa ja ohjeita ylioppilaskokeeseen valmistautuvalle. 

Kertauskirjan ytimen muodostavat opettajien tekemät tiivistelmät historian moduulien (HI1–HI6) keskeisistä asioista. Lisäksi kirja sisältää historian sisältöjä kertaavia tehtäviä, ylioppilaskokeen tehtävätyyppejä harjoittavia lähdepohjaisia tehtäviä ja historian keskeisistä termeistä kootun sanaston.

Helmikuun 2024 alussa kertauskirja täydentyy vielä oppilaan lähtötasoa testaavilla tehtävillä, itsearvioinneilla ja uusilla opintojaksojen sisältöjä kokoavilla lähdepohjaisilla tehtävillä.

Kertauskirja soveltuu oppimateriaaliksi lukion historian kertausopintojaksolle tai itsenäiseen opiskeluun.

Liittyy aiheisiin
Tykkäsitkö? 1