Verkkokauppa

Aihe: Yläkoulu

Satakielen S2-tehtäväkirjoissa painotetaan lukemisen tärkeyttä ja onnistumisen kokemuksia
Satakieli-sarjan S2-tehtäväkirjat kannustavat tarttumaan suomen kieleen luovalla ja kannustavalla tavalla. Pelkän kielen rakenteeseen keskittymisen sijaan tehtäväkirjojen tekijät Hanna Haapasalo ja Aino Nuortimo halusivat antaa oppimateriaalissa tilaa lukemiselle ja omien tekstien tuottamiselle.
Uskonnon ja omantunnon vapaus 100 vuotta – Nappaa tästä valmis aamunavausteksti
Suomalainen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Editan Uniikki-sarjan tekijät laativat valmiin aamunavaustekstin, jota voit hyödyntää sellaisenaan! Aamunavaus sisältää myös bingotehtävän.
Elämänkatsomustieto, perusopetuksen tärkein aine?
Suomen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja elämänkatsomustiedon opetus on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Uniikki-sarjan oppikirjailijat kirjoittavat blogitekstissään, miksi elämänkatsomustiedon opetukseen täytyy panostaa ja miten Uniikki tukee siinä opettajaa.
4 vinkkiä eriyttämiseen kieltenopetuksessa
Kaija Palojärven mukaan mallinnus, selkeä ohjeistus sekä palasteltu oppimateriaali lisäävät oppilaiden onnistumisen kokemuksia.
6 vinkkiä opiskelutaitojen ja osallisuuden kehittämiseen peruskoulussa – ”Kun opo on innostunut, se välittyy oppilaillekin”
Opotuntien lisäksi opinto-ohjaaja voi kehittää ohjausta koko koulun tasolla, sanoo Jyrki Karjalainen. Hän on kokenut luokanopettaja ja opinto-ohjaaja sekä yksi suositun Valmentaja-oppikirjan kirjoittajista.
5 vinkkiä sujuvaan jakson aloitukseen Editan digimateriaaleilla
Uuden jakson aloitus tietää lukion opettajalle mahdollisesti myös uusien oppimateriaalien käyttöönottoa. Silloin soi kaikkein eniten myös Editan Opettajapalvelun puhelin. Asiakaspalvelun asiantuntija Monika Lahtinen kertoo, mitä Opettajapalvelusta kysytään kaikkein eniten, ja mikä pulmiin on ratkaisuna.
4 vinkkiä ohjelmoinnin opetukseen yläkoulun matematiikassa – ”Tärkeintä on, että jokainen kokeilee”
Ohjelmoinnin opetus voi tuntua vaikealta ilman tietoteknistä taustaa. Oppimateriaalin kanssa pääsee kuitenkin pitkälle, sanoo matemaattisten aineiden lehtori ja Säde-sarjan oppikirjailija Anne Laitinen.
Historian taitokoulu on uudenlainen tapa oppia historian taitoja! Tutustu 16-vuotiaan Lindan päiväkirjaan 1880-luvulta
Miltä tuntuisi hypätä hetkeksi 1800-luvun lopun hämeenlinnalaisen koulutytön saappaisiin ja kokea, miltä tuntui elää autonomisessa Suomessa?
Miten keskittyä olennaiseen? Kokeneen kieltenopettajan vinkit oppitunnin rakentamiseen
Tutustu Luoteen oppikirjailijoihin
Luode on Editan uusi maantiedon oppimateriaalisarja yläkouluun. Selkeä ja havainnollinen Luode tukee geomediataitojen oppimista.
Miten opettaja voi palautua jo työpäivän aikana? Katso psykologian tutkijan kolme konkreettista keinoa
Miten omaa palautumista voisi edistää helpoilla, konkreettisilla teoilla? Psykologi Anniina Virtanen jakaa kolme vinkkiä, jotka edistävät opettajan palautumista työpäivän aikana.
Mitä tarkoittaa, että koko koulu ohjaa? Ohjaus on koko koulun henkilökunnan yhteinen työ
Lue, mistä koko koulun henkilöstöä koskevassa ohjausvelvollisuudesssa on kyse ja ilmoittaudu koulutukseen Koko koulu ohjaa.
”Luottamuksellinen vuorovaikutus helpottaa oppilaan tunteita matematiikkaa kohtaan”, sanoo kokenut erityisopettaja Peter von Bonsdorff
Matematiikan erityisopetuksessa onnistumisen kokemusten järjestäminen on äärimmäisen tärkeää, sanoo erityisopettaja Peter von Bonsdorff.
Helmikuussa vietetään katsomusten yhteisymmärryksen viikkoa
Katso yläkoulun elämänkatsomustiedon Uniikki-sarjan tehtävä YK:n kansainvälisen uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikolle!
Neuropsykologi Heli Isomäki kertoo, miten nuoren motivaatiota kannattaa tukea: ”Nuoren aivot tarvitsevat enemmän tunneruokaa”
Nuoren aivot eivät ole vielä biologisesti valmiit, ja siksi ne tarvitsevat enemmän kannustusta ja palkintoja kuin aikuisen aivot, sanoo neuropsykologi Heli Isomäki.
Opetusvinkit maailman luontopäivään! Nappaa Lumous-sarjan tehtävät yläkoulun biologian tunnille
Maaliskuun kolmantena vietetään YK:n julistamaa maailman luontopäivää, jonka tarkoituksena on muistuttaa meitä luonnon monimuotoisuudesta ja toisaalta myös sen haavoittuvaisuudesta. Nappaa tästä Lumous-sarjan luonnon monimuotoisuuteen liittyvät tehtävät yläkoulun biologian tunnille.
Opetusvinkit Kalevalan päivään! Katso Satakieli-sarjan ideat yläkoulun äidinkielen tunnille
Helmikuun lopussa vietettävä Kalevalan päivä on myös suomalaisen kulttuurin päivä. Nappaa tästä Satakieli-sarjan tehtävät Kalevalan käsittelemiseen yläkoulun äidinkielen tunnille!
Mosaiikki uudistaa uskonnonopetusta
Uusi opetussuunnitelma astuu peruskouluissa voimaan tästä syksystä alkaen. Tämä tarkoittaa merkittävää muutosta esimerkiksi yläkoulun uskonnonopetuksessa. Uudet oppimateriaalit tukevat muutoksen toteuttamista.
Editan historian oppimateriaali palkittiin Euroopan parhaana
Editan yläkoulun oppimateriaali Memo 8 Historia palkittiin Best European Learning Materials Awards 2014 -kultamitalilla yli 12-vuotiaille suunnattujen oppimateriaalien sarjassa.