VerkkokauppaKirjaudu

Aihe: Yläkoulu

Selkeys, havainnollistaminen ja kertaus – näiden avulla opitaan yläkoulun historian ja yhteiskuntaopin keskeiset aiheet
Memo-kirjasarjassa keskeistä ovat selkeät tekstit mutta myös kuvat ja kartat, jotka havainnollistavat opittavaa asiaa. Selitystä kaipaavat termit avataan oppilaalle ja tärkeimpiä mieleenpantavia seikkoja kerrataan monipuolisesti.
Miten opo voi tukea nuoren hyvinvointia yläkoulussa? – Lue koulupsykologi Kia Aarnion vinkit!
Suurin osa nuorista voi edelleen hyvin, mutta huonosti voivia on entistä enemmän. Miten opo voi olla nuorten tukena ja voida samalla itse hyvin?
Lisää perustehtäviä vai enemmän haastavaa ajattelua? “Matematiikka on paljon muutakin kuin laskemista”
Aina matematiikan pulmat eivät ratkea nopeasti ja helposti. Matematiikka vaatii kuitenkin monia muitakin taitoja kuin laskutaitoa.
Uudistunut tehtäväpaketti-digityökalu mahdollistaa tehtävien antamisen suoraan digikirjassa
Tehtäväpaketti on joustava ja helppokäyttöinen työkalu, joka mahdollistaa tehtäväkokonaisuuksien antamisen suoraan digikirjassa kaikissa edellä mainituissa tilanteissa.
Eriyttäminen on helppoa Uniikin avulla
Uniikki-sarjan elämänkatsomustiedon oppimateriaalit sisältävät runsaasti ylös- ja alaspäin eriyttävää aineistoa.
Eriyttäminen on helppoa Mosaiikin avulla
Mosaiikki-sarjan uskonnon oppimateriaalit sisältävät runsaasti ylös- ja alaspäin eriyttävää aineistoa.
Valmentaja tuo onnistumisen iloa oppimiseen
Valmentajan monipuoliset sisällöt ja tehtävät ottavat huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet ja tuovat onnistumisen iloa oppimiseen.
Eriyttäminen on helppoa Memon avulla
Memo-sarjan historian ja yhteiskuntaopin oppimateriaalit sisältävät runsaasti ylös- ja alaspäin eriyttävää aineistoa.
Syke tuo onnistumisen iloa oppimiseen
Sykkeen monipuoliset sisällöt ja eritasoiset tehtävät ottavat huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet ja tuovat onnistumisen iloa oppimiseen.
Satakieli tuo onnistumisen iloa oppimiseen
Satakielen monipuoliset sisällöt ja eritasoiset tehtävät ottavat huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet ja tuovat onnistumisen iloa oppimiseen.
Ideoita toiminnallisiin työtapoihin kielten tunneille
Tulossa uusia oppimateriaaleja peruskoulun B1-ruotsiin ja yläkoulun A1-englantiin
Olemme iloisia voidessamme kertoa, että teemme juuri nyt uusia oppimateriaaleja B1-ruotsiin peruskoulun luokille 6–9 ja A1-englantiin yläkouluun.
Miten oppikirjat taipuvat äänikirjoiksi? Äänikirjanlukija Mikko Toiviainen kertoo
Oppimateriaalien äänikirjoista tehdään niin selkeitä kuin mahdollista, kertoo Editan Opus- ja Luode-sarjojen lukija Mikko Toiviainen. Vaikka äänikirjanlukija keskittyy ensisijaisesti omaan suoritukseen, jää luettavista kirjoista silti asioita mieleenkin.
Satakielen S2-tehtäväkirjoissa painotetaan lukemisen tärkeyttä ja onnistumisen kokemuksia
Satakieli-sarjan S2-tehtäväkirjat kannustavat tarttumaan suomen kieleen luovalla ja kannustavalla tavalla. Pelkän kielen rakenteeseen keskittymisen sijaan tehtäväkirjojen tekijät Hanna Haapasalo ja Aino Nuortimo halusivat antaa oppimateriaalissa tilaa lukemiselle ja omien tekstien tuottamiselle.
Uskonnon ja omantunnon vapaus 100 vuotta – Nappaa tästä valmis aamunavausteksti
Suomalainen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Editan Uniikki-sarjan tekijät laativat valmiin aamunavaustekstin, jota voit hyödyntää sellaisenaan! Aamunavaus sisältää myös bingotehtävän.
Elämänkatsomustieto, perusopetuksen tärkein aine?
Suomen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja elämänkatsomustiedon opetus on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Uniikki-sarjan oppikirjailijat kirjoittavat blogitekstissään, miksi elämänkatsomustiedon opetukseen täytyy panostaa ja miten Uniikki tukee siinä opettajaa.
4 vinkkiä eriyttämiseen kieltenopetuksessa
Kaija Palojärven mukaan mallinnus, selkeä ohjeistus sekä palasteltu oppimateriaali lisäävät oppilaiden onnistumisen kokemuksia.
6 vinkkiä opiskelutaitojen ja osallisuuden kehittämiseen peruskoulussa – ”Kun opo on innostunut, se välittyy oppilaillekin”
Opotuntien lisäksi opinto-ohjaaja voi kehittää ohjausta koko koulun tasolla, sanoo Jyrki Karjalainen. Hän on kokenut luokanopettaja ja opinto-ohjaaja sekä yksi suositun Valmentaja-oppikirjan kirjoittajista.
5 vinkkiä sujuvaan jakson aloitukseen Editan digimateriaaleilla
Uuden jakson aloitus tietää lukion opettajalle mahdollisesti myös uusien oppimateriaalien käyttöönottoa. Silloin soi kaikkein eniten myös Editan Opettajapalvelun puhelin. Asiakaspalvelun asiantuntija Monika Lahtinen kertoo, mitä Opettajapalvelusta kysytään kaikkein eniten, ja mikä pulmiin on ratkaisuna.
4 vinkkiä ohjelmoinnin opetukseen yläkoulun matematiikassa – ”Tärkeintä on, että jokainen kokeilee”
Ohjelmoinnin opetus voi tuntua vaikealta ilman tietoteknistä taustaa. Oppimateriaalin kanssa pääsee kuitenkin pitkälle, sanoo matemaattisten aineiden lehtori ja Säde-sarjan oppikirjailija Anne Laitinen.
Historian taitokoulu on uudenlainen tapa oppia historian taitoja! Tutustu 16-vuotiaan Lindan päiväkirjaan 1880-luvulta
Miltä tuntuisi hypätä hetkeksi 1800-luvun lopun hämeenlinnalaisen koulutytön saappaisiin ja kokea, miltä tuntui elää autonomisessa Suomessa?
Miten keskittyä olennaiseen? Kokeneen kieltenopettajan vinkit oppitunnin rakentamiseen
Mitä ovat oppimisstrategiat ja mitä kaikkea liittyy oppitunnin strukturoimiseen? Editan kirjailija ja kokenut kieltenopettaja Kaija Palojärvi jakaa konkreettiset esimerkkinsä kieltentunnille.
Tutustu Luoteen oppikirjailijoihin
Luode on Editan uusi maantiedon oppimateriaalisarja yläkouluun. Selkeä ja havainnollinen Luode tukee geomediataitojen oppimista.
Miksi digi kuumentaa tunteita?
Digitaalisten tuotteiden käyttökokemus on monen asian summa, kirjoittaa Editan digikehityksen päällikkö Miina Ojaniemi blogitekstissään.
Miten opettaja voi palautua jo työpäivän aikana? Katso psykologian tutkijan kolme konkreettista keinoa
Miten omaa palautumista voisi edistää helpoilla, konkreettisilla teoilla? Psykologi Anniina Virtanen jakaa kolme vinkkiä, jotka edistävät opettajan palautumista työpäivän aikana.
Mitä tarkoittaa, että koko koulu ohjaa? Ohjaus on koko koulun henkilökunnan yhteinen työ
Lue, mistä koko koulun henkilöstöä koskevassa ohjausvelvollisuudesssa on kyse ja ilmoittaudu koulutukseen Koko koulu ohjaa.
”Luottamuksellinen vuorovaikutus helpottaa oppilaan tunteita matematiikkaa kohtaan”, sanoo kokenut erityisopettaja Peter von Bonsdorff
Matematiikan erityisopetuksessa onnistumisen kokemusten järjestäminen on äärimmäisen tärkeää, sanoo erityisopettaja Peter von Bonsdorff.
Helmikuussa vietetään katsomusten yhteisymmärryksen viikkoa
Katso yläkoulun elämänkatsomustiedon Uniikki-sarjan tehtävä YK:n kansainvälisen uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikolle!
Neuropsykologi Heli Isomäki kertoo, miten nuoren motivaatiota kannattaa tukea: ”Nuoren aivot tarvitsevat enemmän tunneruokaa”
Nuoren aivot eivät ole vielä biologisesti valmiit, ja siksi ne tarvitsevat enemmän kannustusta ja palkintoja kuin aikuisen aivot, sanoo neuropsykologi Heli Isomäki.
Hoppa på! Edita ja Reactored julkaisevat uudenlaisen digitaalisen oppimateriaalin peruskoulun B1-ruotsin kertaukseen
Edita julkaisee keväällä 2021 yhdessä Reactoredin kanssa ainutlaatuisen oppimateriaalin perusopetuksen ruotsin kertaukseen ja eriyttämiseen. Hoppa på on digitaalinen peruskoulun ja toisen asteen nivelvaiheeseen suunnattu B1-ruotsin oppimateriaali.
Opetusvinkit maailman luontopäivään! Nappaa Lumous-sarjan tehtävät yläkoulun biologian tunnille
Maaliskuun kolmantena vietetään YK:n julistamaa maailman luontopäivää, jonka tarkoituksena on muistuttaa meitä luonnon monimuotoisuudesta ja toisaalta myös sen haavoittuvaisuudesta. Nappaa tästä Lumous-sarjan luonnon monimuotoisuuteen liittyvät tehtävät yläkoulun biologian tunnille.
Opetusvinkit Kalevalan päivään! Katso Satakieli-sarjan ideat yläkoulun äidinkielen tunnille
Helmikuun lopussa vietettävä Kalevalan päivä on myös suomalaisen kulttuurin päivä. Nappaa tästä Satakieli-sarjan tehtävät Kalevalan käsittelemiseen yläkoulun äidinkielen tunnille!
Vinkkejä ruotsalaisuuden päivään
Ruotsalaisuuden päivää vietetään 6.11. Poimi Nyckel-oppikirjasarjan tekijöiden vinkit päivän käsittelyyn opetuksessa!
Mielenterveyspäivän opetusvinkit terveystiedon tunnille
Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain 10.10. Kansainvälisen mielenterveyspäivän avulla halutaan edistää henkistä hyvinvointia.
Lukemista vailla? Katso Satakielen lukuvinkit ja -tehtävät yläkoululaisille
Syyslomalla on aikaa tehdä nojatuolimatkoja hyvän kirjan kanssa. Jos lomalukeminen vielä puuttuu, ota talteen Satakieli-sarjan kirjavinkit ja -tehtävät nuorille.
Opetusvinkit Aleksis Kiven päivään
Torstaina 10.10. vietetään Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää. Poimi Satakieli-sarjan oppikirjailijoiden vinkit Aleksis Kiven käsittelyyn oppitunnilla!
Mosaiikki uudistaa uskonnonopetusta
Uusi opetussuunnitelma astuu peruskouluissa voimaan tästä syksystä alkaen. Tämä tarkoittaa merkittävää muutosta esimerkiksi yläkoulun uskonnonopetuksessa. Uudet oppimateriaalit tukevat muutoksen toteuttamista.
Editan historian oppimateriaali palkittiin Euroopan parhaana
Editan yläkoulun oppimateriaali Memo 8 Historia palkittiin Best European Learning Materials Awards 2014 -kultamitalilla yli 12-vuotiaille suunnattujen oppimateriaalien sarjassa.