Verkkokauppa

Aihe: Lukio

Miten valmistautua psykologian ylioppilaskokeeseen? Lue opettajan vinkit
Lukemisen lisäksi yo-kokeisiin kannattaa kerrata aktiivisesti erilaisten harjoitusten avulla, sanoo Sanna Suomalainen. Hän on uskonnon ja psykologian lehtori Ressun lukiossa sekä yksi Editan psykologian Skeema-oppikirjasarjan tekijöistä.
Katso Gilla-sarjan digikirjojen uudet kehittyneet ominaisuudet
Tästä artikkelista löydät Gillan syksyllä 2023 julkaistavien uudistettujen digikirjojen uudet kehittyneet ominaisuudet.
Muutakin kuin sortoa ja suurnaisia – Nykyään historian oppikirjoissa korostetaan naisten toimijuutta
Naisten esiin nostaminen historiankirjoissa on myös demokraattinen kysymys, sanoo Jyväskylän yliopiston yleisen historian dosentti ja Opus-sarjan oppikirjailija Susanna Niiranen.
Saamelaiset ovat jääneet näkymättömiin historian opetuksessa – Uusi oppikirja vastaa tarpeeseen
Saamelaishistorian opetuksessa on tärkeää huomioida muutakin kuin konfliktit, sanoo saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola.
Millainen on hyvä oppimispeli? Eniten hyötyä vieraiden kielten oppimisessa, sanoo neuropsykologi Tuomo Aro
Hyvä oppimispeli koukuttaa ja houkuttelee spontaanisti harjoittelemaan. Sama ominaisuus ihmisen aivoissa aiheuttaa sekä peliriippuvuutta että saa oppimaan, kertoi neuropsykologian erikoispsykologi Tuomo Aro marraskuussa Editan Quest- ja Gilla-sarjojen tilaisuudessa.
5 vinkkiä sujuvaan jakson aloitukseen Editan digimateriaaleilla
Uuden jakson aloitus tietää lukion opettajalle mahdollisesti myös uusien oppimateriaalien käyttöönottoa. Silloin soi kaikkein eniten myös Editan Opettajapalvelun puhelin. Asiakaspalvelun asiantuntija Monika Lahtinen kertoo, mitä Opettajapalvelusta kysytään kaikkein eniten, ja mikä pulmiin on ratkaisuna.
Historian taitokoulu on uudenlainen tapa oppia historian taitoja! Tutustu 16-vuotiaan Lindan päiväkirjaan 1880-luvulta
Miltä tuntuisi hypätä hetkeksi 1800-luvun lopun hämeenlinnalaisen koulutytön saappaisiin ja kokea, miltä tuntui elää autonomisessa Suomessa?
Tutustu Gillan ja Questin digikirjojen lisämateriaaleihin
Editan lukion kielten oppimateriaalisarjojen digikirjat sisältävät runsaasti lisämateriaalia kielen oppimisen tueksi. Tutustu B1-ruotsin oppimateriaalisarjan Gillan sekä A1-englannin sarjan Questin digitaalisiin ominaisuuksiin!
Miten hyödyntää äänikirjoja lukion opetuksessa?
Oppitunnin rytmittäminen on tärkeää opiskelijoiden jaksamisen kannalta, sanoo Lukion Syke -sarjan oppikirjailija Tiina Lehtinen. Äänikirjojen hyödyntäminen tuo vaihtelua opetukseen.  
Miten arvioida kokeellisia töitä kemian tunneilla?
Ioni-sarjan oppikirjailija Jan Jansson jakaa blogitekstissään ideoita kokeellisuuden arviointiin lukion kemian tunneilla.
Näin laaja-alainen osaaminen toteutuu lukion kemian tunneilla
Ioni-sarjan oppikirjailija Jan Jansson kirjoittaa blogitekstissään, että kemiassa laaja-alainen osaaminen on itse asiassa lähellä oppiaineen omia tavoitteita.
Tutustu Matkan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Uusi lukion elämänkatsomustiedon Matka-sarja innostaa tutustumaan katsomusten moninaisuuteen. Tutustu sarjan oppikirjailijoihin.
Miten johtaa hyvinvointia lukioyhteisössä? Aki Puustinen haluaa lisätä datalla johtamista oppilaitoksiin
Yhteisöllisyys ja perusturvallisuuden tunne tukevat myös kriisin hetkellä, sanoo Muuramen lukion rehtori Aki Puustinen.
Miksi digi kuumentaa tunteita?
Digitaalisten tuotteiden käyttökokemus on monen asian summa, kirjoittaa Editan digikehityksen päällikkö Miina Ojaniemi blogitekstissään.
Miten käsitellä Suomen uutta turvallisuustilannetta oppitunneilla?
Miten käsitellä muuttunutta turvallisuuspolitiikan tilannetta oppitunneilla? Hyödynnä Kanta-sarjan tekijöiden valmis oppimateriaali lukioon.
Kirjoittamisen tuska ja mielekkyys
Miksi kirjoittaminen tuntuu tuskalliselta ja on silti mielekästä? Lue Ääni 6:n tekstinäyte kirjoittamisen vaikeudesta ja hyödynnä tekstiä opiskelijoiden kanssa tehtävän avulla.
Miten opettaja voi palautua jo työpäivän aikana? Katso psykologian tutkijan kolme konkreettista keinoa
Miten omaa palautumista voisi edistää helpoilla, konkreettisilla teoilla? Psykologi Anniina Virtanen jakaa kolme vinkkiä, jotka edistävät opettajan palautumista työpäivän aikana.
Happy Valentine’s day! Nappaa Quest-sarjan tehtävä lukion englannin tunnille
Ystävänpäivää vietetään eri puolilla maailmaa, mutta miten ja miksi? Katso Quest-sarjan tehtävä ystävänpäivän käsittelyyn englannin tunnilla.
Mitä tarkoittaa, että koko koulu ohjaa? Ohjaus on koko koulun henkilökunnan yhteinen työ
Lue, mistä koko koulun henkilöstöä koskevassa ohjausvelvollisuudesssa on kyse ja ilmoittaudu koulutukseen Koko koulu ohjaa.
Tekeekö digi opetuksesta parempaa? Neljä väitettä digioppimisesta
Mitä erityispiirteitä digioppimiseen ja digioppimateriaalien kehittämiseen liittyy? Aihetta pohtivat Editan oppimisen digikehityksen päällikkö Miina Ojaniemi ja digituotepäällikkö Rasmus Rehn.
Tutustu Lukion Sykkeen oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Lukion Syke on lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukainen, uudistettu oppimateriaalisarja. Sarjan tekijät ovat kokeneita opettajia ja tutkijoita sekä pedagogiikan ja terveystiedon monipuolisia asiantuntijoita. Tutustu Lukion Sykkeen tekijöihin!
Tutustu Kvarkin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Kvarkki on Editan uusi fysiikan oppimateriaalisarja vuoden 2021 opetussuunnitelmaan. Tutustu sarjan oppikirjailijoihin!
Tutustu Questin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Quest on Editan uusi lukion A1-englannin oppimateriaalisarja. Tutustu sarjan oppikirjailjoihin.
Tutustu Skeeman oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Skeema on lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukainen, uudistettu oppimateriaalisarja. Sarjan tekijät ovat psykologian tutkijoita ja kokeneita opettajia. Tutustu Skeeman tekijöihin!
Tutustu Ionin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Ioni on Editan uusi lukion kemian oppimateriaalisarja, joka valottaa kemian merkitystä yhteiskunnassa, tukee ilmiöiden tutkimista kokeellisesti ja opastaa erilaisten aineistojen käsittelyyn. Tutustu Ionin tekijöihin!
Tutustu Minervan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Uudistunut Minerva on lukion uuden opetussuunnitelman mukainen filosofian oppimateriaalisarja. Keskeistä sarjassa on ajattelun taitojen harjoittaminen sekä kriittiseen ajatteluun oppiminen. Tutustu Minervan tekijöihin!
Tutustu Äänen oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Ääni on lukion uuden 2021 opetussuunnitelman mukainen suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaalisarja. Tutustu sarjan oppikirjailjoihin.
Tutustu Opuksen oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Opus on lukion uuden 2021 opetussuunnitelman mukainen historian oppimateriaalisarja, joka on syntynyt kokeneiden opettajien ja historiantutkijoiden yhteistyönä. Tutustu työryhmään.
Tutustu Uuden Arkin oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Uusi Arkki on lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukainen, uudistettu oppimateriaalisarja. Sarjan tekijöihin kuuluu sekä taitavia pedagogeja että uskontotieteen ja teologian asiantuntijoita, joilla on hallussaan uusin tutkimustieto. Tutustu Uuden Arkin tekijöihin!
Tutustu Gillan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Gilla on Editan uusi lukion B1-ruotsin oppimateriaalisarja. Sarjan innostavat tekstit ja tehtävät rohkaisevat opiskelijaa käyttämään ruotsin kieltä tosielämää muistuttavissa tilanteissa. Tekijäryhmä koostuu kokeneista opettajista, jotka ovat luoneet kattavan ja monipuolisen sisällön. Tutustu sarjan oppikirjailjoihin!
Tutustu Kannan oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Kanta on lukion vuoden 2021 opetussuunnitelman mukainen yhteiskuntaopin oppimateriaalisarja, joka tarjoaa ajan hermolla olevan näkökulman yhteiskuntaan ja sen ilmiöihin. Tutustu Kannan tekijöihin!
Tutustu Kaaren oppikirjailijoihin – LOPS 2021
Kaari-sarjan takana on kokeneita matematiikan opettajia, jotka ovat pedagogiikan ja tietotekniikan monipuolisia asiantuntijoita.
Mitkä aluevaalit? Katso Kanta-sarjan tekijöiden tehtävät ja valmis oppimateriaali lukion yhteiskuntaopin opetukseen
Katso Kanta-sarjan tekijöiden laatimat tehtävät ja lataa valmis oppimateriaali aluevaalien käsittelyyn lukion yhteiskuntaopin tunnilla.
Oppivelvollisuuden säätämisestä tuli tänä vuonna 100 vuotta! Mitä koulutusuudistukset kertovat yhteiskunnastamme?
Mitä koulutukseen tehtävät uudistukset ja niiden sykli kertovat yhteiskunnastamme? Opus-sarjan oppikirjailijat kertovat.
Hyvinvoinnin tukeminen englannin tunnilla
Miten tukea lukiolaisen hyvinvointia englannin tunnilla? Lue lukion englanninopettaja Riitta Pirisen blogikirjoitus aiheesta.
Miten saada E terveystiedon yo-kokeesta? Anastasia Mantulina jakaa parhaat vinkit
Kuinka paljon yo-kokeeseen kannattaa lukea? Millainen lukusuunnitelma toimii, ja mikä on paras opiskelutekniikka? Anastasia Mantulina jakaa omat parhaaksi havaitut tapansa opiskella kirjoituksiin.
Näin Editan uudet digikokeet toimivat – lisää ominaisuuksia käyttöön vaiheittain
Olemme julkaisseet LOPS 2021:n digioppimateriaalit ja digityökalut täysin uudistetulla alustalla. Uutena tuotteena osaan lukion oppimateriaalisarjoistamme on saatavilla nyt myös moduulikohtaiset digikokeet. Digikokeita kehitetään ja uusia toiminnallisuuksia julkaistaan vaiheittain.
Katso Ääni-sarjan lukuvinkit ja -tehtävät nuorille
Katso Ääni-sarjan lukuvinkit ja nappaa kirjallisuustehtävät lukion äidinkielen ja kirjallisuuden tunnille!
Katso ohjevideot uusien LOPS 2021 -digikirjojen käyttöön
Tältä videolta löydät ohjeet Editan uusien LOPS 2021 -digikirjojen käyttöön.
LOPS 2021 -digituotteet on nyt julkaistu!
Uudet LOPS 2021 -digituotteemme on nyt julkaistu ja valmiina käyttöösi. Sähköiset tuotteesi löydät kirjautumisen jälkeen.
Lukion opettaja, katso käyttövinkit uusiin LOPS 2021 -digituotteisiimme!
Huomasitko jo nämä hyödylliset vinkit uusien LOPS 2021 -oppimateriaaliemme käyttöönotossa? Julkaisemme myös somessa joka viikko uuden Viikon LOPS-käyttövinkin.
Historianopetuksen uusi suunta
Lukion uusi opetussuunnitelma korostaa historiallista ajattelua historianopetuksen ydintehtävänä.
Näin teet toimivan lukusuunnitelman yo-kirjoituksiin
Yo-kokeeseen valmistautuminen on usein suuri urakka. Joissain lukioissa on tarjolla kertauskursseja, mutta yleensä suurin osa yo-kokeeseen valmistautumisesta tapahtuu itsenäisesti. Siksi työskentelemisen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa.